Siyaset Başbakan'dan önemli açıklamalar
Paylaş
Başbakan'dan önemli açıklamalar

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında cumhurbaşkanının siyasetçi olması gerektiğini söyledi, basın özgürlüğü konusunda açıklanan raporu eleştirdi

Hiçbir ülkede manşetler üzerinden hükümetlerin bu kadar edep dışı tahkir edildiğine şahit olmazsınız. Bir örgüt basın özgürlüğü raporu hazırlamış. Bu örgütün raporlarında İsrail basın özgürlüğünde dünyanın en özgür ülkelerinden biri olarak kabul ediliyor. Sevsinler sizi.
Türkiye basın özgürlüğünde bu örgütün raporlarına göre 1980’lerde bugüne nazaran daha özgür bir ülkeymiş. İsim vermiyorum Türkiye öyle ülkelerin altında gösteriliyor ki listeyi gösterseniz kahkahadan birbirinizi kırar geçirirsiniz.

40 gazetenin önemli bir bölümü devlete eve hükümete sistematik olarak hakaret edece sonra da siz Türkiye’yi özgür olmayan ülke sayacaksınız. Buradaki manşetlerden tek bir tanesi bizden daha özgür kabul edilen ülkelerde atılsın bakalım. O gazete ve gazetecilerin başına ne geliyor. ABD’de Helen Thomas’ın işinden çıkarılmasını Beyaz Saray’a girişinin yasaklanmasını kimse konuşmuyor.

44 GAZETECİNİN OLDUĞUNU SÖYLÜYORLAR

44 gazetecinin hapishanede olduğunu söylüyorlar. Benden bunu dinle ey örgüt… Çünkü sen de bir örgütsün. Bu 44 kişiden 19’u tahliye oldu. 6 kişinin yargılanması devam ediyor. 1 kişinin kayıtlarda ismi bile yok. 18 kişi yargılandı ve haklarında hüküm verildi.
CHP genel Başkanı başta olmak üzere içeride ve dışarıda istismar edilen bu 18 kişi tehlikeli maddeleri bulundurmak, kişiyi hürriyetinden mahrum etmek, silahla kasten yaralamak, tyerör örgütüne eleman kazandırmak, polis memuru öldürmek, helikoptere bombalı saldırıda bulunmak, resmi evrakta sahtecilik, banka soymak gibi suçlardan hüküm aldı.…

"TWITTER SEN NASIL CİRİT ATARSIN"

Twitter’ın yaptığı vergi kaçakçılığı. Dünyada en büyük cezaları vergi kaçakçıları olur. Mahkeme kararlarına uymuyor. Sen nasıl olur da burada istediğin gibi cirit atarsın. Burada yapılan hakaretlere tazminat davası açarsanız basını baskı altına alıyor diye propaganda yapıyorlar. Başka ülkede olduğunda demokrasi bizde olduğunda baskı oluyor.

“MISIR’DA DARBE DİYEMEDİLER”

Bunlar Mısır’da darbeye darbe diyemediler. İdama mahkum edilen masum inşalarla ilgili öylesine birkaç açıklama yaptılar meselenin üzerini örttüler. Suriye’de dört yıldır oluk oluk kan akıyor. 200 bin insan öldü sesleri çıkıyor mu. Hala bir müdahale var mı? Tam aksine orada katil bir yönetici destekleniyor. Şimdi de kendi kendine cumhurbaşkanı olmaya hazırlanıyor. Hangi yüzle kimin huzuruna sandık getireceksin.

Orada kadınlar çocuklar öldürüyor kadınlar tecavüze uğruyor. Nerede o kadın hakları çocuk hakları örgütleri. Kimse Türkiye’ye parmak sallayamaz. O günler geçti. Türkiye üzerinde ameliyat yapmak isteyen o örgütler de bilsin ki karşılarında sinmiş bir ülke yok. AB’ye üye olma gayretimiz var ama bu yanlış anlaşılmasın. İçeridekiler gibi dışarıdaki mütekebbirler de yumuşak başlıysak uysal koyun olduğumuzu anlamasın. Bu çevreler Türkiye’nin saygınlığına gölge düşüremezler. Bilgi kaynağı CHP olanlar Türkiye’yi yanlış tanırlar.

YENİ YARGI PAKETİ

Biz istikametini rotasını bilen bir ülke olarak ihtiyaç duyulan reformları tek tek yapıyor kademe kademe Türkiye’nin standartlarını yükseltiyoruz. Dün TBMM’ye gönderdiğimiz bir tasarı ile suçla mücadelede önemli bir adım atıyoruz. Aile hayatını tehdit eden ve sosyal dokuyu bozan suçlarda cezaları katlıyoruz. Cinsel dokunulmazlığa kast eden suçların en sert şekilde cezalandırılmasını sağlıyoruz. Demek bugüne kadar olan tablo caydırıcı değildi. Oturduk haftalarca aylarca müzakere edildi.
Bu suçların çocuklara karşı işlenmesi kuşkusuz idam cezası gerektiriyor ancak ülkemizde idam olmadığı için çocuklara yönelik saldırılarda cezayı en ağır noktaya taşıyoruz. Ceza üst sınırını 39 yıla çıkarıyoruz. Failler cezalarını tamamlasalar bile bazı kısıtlamalara tabi olacaklar. Uyuşturucu madde satmayı 10 ile 20 yıl aralığına yükseltiyoruz. Uyuşturucu ve uyarıcı kullanma cezası 1 ile 2 yıl işken bunu da 2 ile 5 yıl aralığına uzatıyoruz.
Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullananlara defalarca denetimli serbestlik verilmesinin önüne geçiyoruz. Konutta hırsızlığın cezasını 5 ile 10 yıl arasına çıkarıyoruz. Sulh ceza ile asliye ceza ayrımını kaldırıyoruz.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

AK Parti cumhurbaşkanı adayı kuyumcu titizliyle belirliyor. Eskiden cetvel ziyniti yüzünden insanımız arasında ayırım yapırdı. CHP genel müdürü diyor ki, siyasetçiden cumhurbaşkanı adayını doğru bilmiyoruz. Sen kimsin ya! Siyaseti inkar eden siyasetçi olur mu ya! Bürokrat olabilir, asker olabilir ama siyasetçi olamaz. 27 Mayıs'ta da bu oldu.
Gazi Mustafa Kemal'i hiç okumadın mı? hem CHP'nin genel başkanıyda hem de cumhurbaşkanıydı. Milli şefleri İnönü. Hem cumhurbaşkanıydı, hem de CHP genel başkanıydı.
Cemal Gürsel de öyle. Demokrat parti genel başkanıydı. Merhum Özal siyasetten cumhurbaşkanlığına geçti. Demirel yine öyle. Sayın Abdullah Gül de öyle.
Bunlar çatı aramaya devam etsin. Evde çocuklar soruyor. Şapkadan ne çıkacak diye? Geometrik çizim yapıyorlar. Millet bize rota çiziyor. Biz o rotada yürümeye devam edeceğiz.








Haberin Devamı