Gündem Başbakan'ın hemşehrileri isyanda!

Başbakan'ın hemşehrileri isyanda!

Paylaş
Başbakan'ın hemşehrileri isyanda!

Rize'de Taşlıdere'nin taşması sonucu ulaşıma kapanan Güneysu ilçesi karayolunun 20 gündür açılmaması nedeniyle iş yapamamaktan yakınan yol üzerindeki akaryakıt istasyonu çalışanları ile onlara destek verenler eylem yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi olan Güneysu yolunda, ’Başbakanımız duy sesimizi’ diyerek tepkilerini dile getiren akaryakıt istasyonu çalışanları ile yolun kapatılmasına tepki gösteren sürücüler arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer12586","12586","201310","12586-.jpg");

Rize’de geçen 22 Eylül’de etkili olan yağışlar sonrası Taşlıdere taştı. İddiaya göre, yapımı süren bir hidroelektrik santral inşaatı nedeniyle akış yönü değiştirilen dere Güneysu karayolunda tahribata yol açtı.

>> BAŞBAKAN'IN MAHALLESİ KURUDU

Trafiğe kapatılan yolda ulaşım eski ilçe yolundan sağlanmaya başlandı. Geçen sürede karayolunda çalışma başlatılmaması nedeniyle iş yapamaz hale geldiklerini belirten yol üzerindeki bir akaryakıt istasyonu çalışanları ile onlara destek veren vatandaşlar, ulaşımın verildiği eski karayolunu araçları ile trafiğe kapattı, uzun araç kuyrukları oluşmasına neden oldu.

Jandarma görevlilerinin de uyarısına rağmen yolu trafiğe açmayan akaryakıt istasyonu çalışanları ile bazı sürücüler arasında başlayan tartışma arbedeye dönüştü. Jandarma görevlilerinin araya girmesiyle arbede büyümeden önlendi.

Haberin Devamı

’EVİMİZE EKMEK GÖTÜREMİYORUZ’

Akaryakıt istasyonu çalışanı Ahmet Kanbur, yolun 20 gündür kapalı olduğunu belirterek, henüz çalışma başlatılmamasından yakındı, "Akaryakıt istasyonunda çalışıyoruz. İşletme iş yapamadığı için bize maaş ödeyemedi. Bayrama parasız gireceğiz. Bu yol Başbakanımızın da yolu. Bu yolu görse ne der?" dedi.

Mustafa Bıyık ise "Başbakanımız sesimizi duy. Güneysu İlçesi’nin yolunu yapamıyorlar. İstasyonumuz iş yapmadığı için maaş alamadık. Evimize ekmek götüremiyoruz" diyerek tepkisini dile getirdi.

Olay yerine takviye jandarma ekiplerinin gelmesinin ardından uyarılan akaryakıt istasyonu çalışanları araçları kaldırarak yolu ulaşıma açtı.

Yolu ulaşıma kapatan araçların plakalarını fotoğraflayan jandarma trafik ekiplerinin bu araçların sürücüler hakkında cezai işlem uygulayacağı öğrenildi.

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA)