Siyaset Başbuğ'a neden madalya verilmedi?
Paylaş
Başbuğ'a neden madalya verilmedi?

Başbuğ'a neden madalya verilmedi?

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk’ün, dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’a neden Devlet Şeref Madalyası verilmediğine ilişkin sorusuna, "Bu madalya Bakanlar Kurulu’nun teklifi ve Cumhurbaşkanı’nın tevcihi ile verilir" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk’ün, Devlet Şeref Madalyası verilirken hangi kriterlerin göz önünde tutulduğu ve İlker Başbuğ’a neden bu ödülün verilmediğine ilişkin soru önergesini yanıtladı.

-"BAKANLAR KURULU TEKLİFİ İLE VERİLİR"-

Öztürk’ün soru önergesini yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, şöyle dedi:

"Madalya ve nişanlar, 2933 sayılı madalya ve Nişanlar Kanunu ve 19892 sayılı Devlet Madalya ve Nişanları Yönetmeliği ile düzenlenmiştir. Devlet madalya ve nişanlarının çeşidi, verilecek kişiler, verilme, tescil, taşıma ve geri alınma usulleri, mirasçılara intikal şekli, zayi halinde yapılacak işlemler, bunların giderleri ve cezai yaptırımlara ilişkin esaslar söz konusu Kanun kapsamında hükme bağlanmıştır.

Haberin Devamı

Bu madalya Bakanlar Kurulu’nun teklifi ve Cumhurbaşkanı’nın tevcihi ile verilir. Soru önergesinde bahsedilen hususta bu kapsamda değerlendirilmelidir."