Gündem Başika krizinde kritik gelişme! Türk askeri ne zaman çekilecek?

Başika krizinde kritik gelişme! Türk askeri ne zaman çekilecek?

Paylaş
Başika krizinde kritik gelişme! Türk askeri ne zaman çekilecek?

Irak Büyükelçisi, Türk askerinin Musul operasyonunun bitmesinin ardından Başika'dan çekileceğini açıkladı

Irak Büyükelçisi Salih El-Obaidi üç ay içerisinde Musul operasyonun biteceğini belirterek Başika kampında bulunan Türk askerinin operasyonun sonlanmasından sonra çekileceğini açıkladı.

"TÜRKİYE'NİN IRAK TOPRAKLARINDA OPERASYON YAPMASINI BEKLEMİYORUZ"



Büyükelçi Salih El-Obaidi, "Başika çözülürse diğer işbirlikleri de görüşülür. Türkiye'nin Irak topraklarında operasyon yapmasını beklemiyoruz" şeklinde konuştu.

PKK'NIN SİNCAR'DAKİ VARLIĞIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA



Büyükelçi, PKK ve Sincar'daki varlığına ilişkin, terör örgütlerinin varlığına izin vermeyeceğiz açıklamasını yaparak, "Terör örgütlerinin komşu ülkeleri tehdit etmesine izin vermeyeceğiz, PKK dahil yabancı gruplara izin yok" ifadelerini kullandı.

BAKAN IŞIK: DEAŞ TEMİZLİĞİNDEN SONRA DOSTANE ŞEKİLDE ÇÖZECEĞİZ



Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Başika kampıyla ilgili soruya şöyle yanıt verdi:


"Türkiye Irak'ın toprak bütünlüğüne ve egemenlik haklarına ve üniter yapısına saygılıdır. Türkiye-Ira k arasında bir problemin olmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bu açıdan Musul'da Başika'da Türk askerinin varlığı bir keyfiyet değil zorunluluktur. DEAŞ'ın temizlenmesi, Musul'un tekrar güvenli hale gelmesi Türkiye'nin güvenliği açısından da önemlidir. DEAŞ'tan bölgenin temizlenmesi için Başika kampında Türk askeri büyük bir hizmet veriyor. 700'ün üstünde terörist etkisiz hale getirildi. DEAŞ temizliğinden sonra bu konuyu oturacağız, dostane şekilde çözeceğiz." ifadelerini kullandı.