Yaşam Basit bir tarifle mükemmel lezzete ulaşın: Chia puding nasıl yapılır?

Basit bir tarifle mükemmel lezzete ulaşın: Chia puding nasıl yapılır?

Paylaş
Basit bir tarifle mükemmel lezzete ulaşın: Chia puding nasıl yapılır?

Dört adet malzemeyle ve sadece 3 adımda, dakikalar içinde hazırlayacağınız bu lezzetli chia puding tarifi hiçbir ekstra beceri gerektirmiyor!

Son zamanlarda adını pek çok kez duyduğumuz Chia tohumu, farklı farklı onlarca tarifte kullanabileceğimiz, aynı zamanda lezzetli olup gönül rahatlığıyla mideye indirebileceğimiz çeşitli lezzetler sunuyor. Sizlerle o ağız sulandıran tariflerden bir tanesini paylaşmak istedik.
Dört adet malzemeyle ve sadece 3 adımda, dakikalar içinde hazırlayacağınız bu lezzetli chia puding tarifi hiçbir ekstra beceri gerektirmiyor. Herkesin gayet kolay bir şekilde hazırlayabileceği bu tarifi, hem kahvaltılarınızda hem ara öğünlerinizde, hem de akşam yemeklerinizden sonra tatlı niyetine tüketmek isteyeceksiniz. Bu tarifi hazırladıktan sonra, yatmadan buzdolabına koyun ve sabah ferah ve taze bir lezzete uyanın…




Chia tohumu yemek zayıflatır mı?


CHIA PUDDING TARİFİ

Bir konserve light Hindistan cevizi sütü
1/3 bardak chia tohumu,
siyah ya da beyaz 1 çay kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı bal ya da akçaağaç şurubu

SÜSLEME:

Taze meyve (mango, böğürtlen..)
Hindistan cevizi cipsleri
Badem parçaları

YAPILIŞI:

Bütün malzemeleri bir kapta karıştırın. İsteğe göre damak tadınıza uygun tatlı malzemeler de ekleyebilirsiniz, çünkü chia pudingi yarı tatlı bir tada sahip.

En az iki saat, mümkünse bir gece dolapta bekletin. Pudingi dolaptan çıkardığınızda kalın bir yoğunlukta olduğundan ve chia tohumlarının kıvama geldiğinden emin olun.

Bu tarif Hindistan cevizi cipsleri, kırmızı orman meyveleri ve bölünmüş bademlerle süslenmiş fakat siz kendi zevkinize göre farklı malzemeler ekleyip çıkarabilirsiniz.

Haberin Devamı