Bilim - Teknoloji Basit bir USB bellekten fazlası...
Paylaş
Basit bir USB bellekten fazlası...

USB belleklerin basit birer depolama aracı olduğunu düşünüyorsanız, Paketta'yı görmediniz demektir!

USB belleklere baktığımız zaman, yıllar içerisinde yaşadıkları değişimleri genişleyen kapasiteleri, hızlanan veri aktarım hızları ve tasarımları ekseninde değerlendirmek mümkün. İşte bu durumun farklında olan King Jim, Paketta isimli çok farklı bir USB bellek ile karşımıza çıkmış durumda.

Haberin Devamı

Paketta, en basit anlatımla, kablosuz bir şekilde, Wi-Fi ağları üzerinden içerdiği dosyaların paylaşımına imkan tanıyor. Pek tabi yayın yapmak için bazı zorunlulukları da yok değil. Misal, kablosuz donanım, üzerinde herhangi bir pil taşımadığı için, yayın yaparken USB port'undan bir bilgisayara bağlı kalmak zorunda. Aynı zamanda diğer cihazların, kablosuz şekilde belleğe ulaşması için özel bir yazılımının kurulu olması gerekiyor. Tüm bunların haricindeyse bu marifetli küçük cihaz sadece Windows 7 ve iOS işletim sistemlerinde kullanılabiliyor. Windows 8 ve OS X versiyonları ise önümüzdeki yıl görücüye çıkacaklar.

Daha önce hiçbir USB bellekte görülmemiş olan bu farklı özelliklerin son kullanıcıya ulaşması ise bir hayli maliyetli. Paketta'nın 8GB'lık modeli 115 dolar etiket fiyatına sahipken, 16GB'lık modeli 170 dolardan satışa sunulmuş durumda.

Haberin Devamı

Resimlerle: En renkli ve en çılgın 10 USB bellek tasarımı