Başkale Başkale'de belediye bünyesinde kilim atölyesi açıldı

Başkale'de belediye bünyesinde kilim atölyesi açıldı

Paylaş
Başkale'de belediye bünyesinde kilim atölyesi açıldı

Başkale'de belediye bünyesinde kilim atölyesi açıldı

Engin ERTÜRK/BAŞKALE (Van), (DHA) -VAN'ın Başkale İlçesi Belediyesi bünyesindeki Kadın Emeği Pazarı'nda halı ve kilim atölyeleri kuruldu.

Her motifinde farklı duyguları barındıran ve unutulmaya yüz tutmuş, doğuya özgü kilim dokumacılığını yaşatmak amacıyla Başkale Belediyesi tarafından kilim atölyeleri kuruldu. Atölyelerde 9 kadın istihdam edilirken, buraya gelen kadınlar, dokudukları kilimleri satarak aile bütçelerine katkı sağlayıp, aynı zamanda yok olmaya yüz tutan değeri de yaşatmış olacak. Başkale Belediye Eşbaşkanı Şengül Polat ve kadın meclis üyeleri, daha önce kullanılmayan Kadın Emeği Pazarı'nda bulunan salonların düzenlenerek kadınların el emeği göz nuru ile üretim yapacağı atölyeleri gezdi. Atölyelerde çalışan kadın kursiyerleri ziyaret ederek, kurs eğitimi veren öğretmenlerden bilgi aldı.

Belediye olarak kadınların istihdamı önemsediklerini ve buna yönelik yerel ve ulusal projeler hayata geçireceklerini söyleyen Polat, "El emeği göz nuru sanatlarının kaybolmaması için çaba gösteriyoruz. Belediyemize ait olan Kadın Emeği Pazarı'nda bulunan dükkânlarda biri usta öğretici 9 kadın kursiyerimizin çalışabileceği atölyelere dönüştürdük. Kadınlar için yapılan bu iş hanında kadınların esnaflık yapacağı alanlar oluşturacağız. Kadınlar kendi el emekleriyle yaptıkları ürünleri satma fırsatı bulabilecekler" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı