Merkez Başkan Aktaş, Kızılcahamam Kampı’nı değerlendirdi

Başkan Aktaş, Kızılcahamam Kampı’nı değerlendirdi

Paylaş
Başkan Aktaş, Kızılcahamam Kampı’nı değerlendirdi

Başkan Aktaş, Kızılcahamam Kampı’nı değerlendirdi

Tahsin AYDIN/BURSA,(DHA)-BURSA Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, düzenlendiği basın toplantısı ile hem seçim sonuçlarını hem de hafta sonu yapılan Kızılcahamam toplantısının detaylarını kamuoyu ile paylaştı.

Yerel seçimler sonrası AK Parti’nin Kızılcahamam’daki istişare toplantısını değerlendiren Alinur Aktaş, gerek ittifaklarla seçime gidilmesi, gerekse gürültü ve görüntü kirliliğine yol açmadan daha çok sosyal medya ve açık hava reklamlarının öne çıktığı farklı bir seçim yarışı olduğunu hatırlattı. Bursa’da seçimin başa baş geçeceği ve kolay olmayacağının bilindiğini hatırlatan Başkan Aktaş, 24 Haziran seçimlerindeki Millet ittifakını oluşturan partilerin oy oranının yüzde 43-44, Cumhur İttifakını oluşturan partilerin ise yüzde 54-55 bandında olduğunu kaydetti. Bu verilerine göre Bursa’da nefes kesen bir yarış olmasını beklediklerini ifade eden Başkan Aktaş, “Artık sözün bittiği icraatın başladığı yerdeyiz. Halkımıza vaat ettiğimiz tüm projeleri, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum veya farklı gerekçeleri mazeret göstermeksizin hayata geçirmek için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Seçim öncesi dağıttığımız seçim beyannamemiz bizim yol haritamız olacak. Vaatlerimizin hayata geçirilmesi noktasında Cumhurbaşkanımızın da hassasiyeti var. Kendilerine de seçim beyannamemizin yol haritamız olduğunu ifade ettim” dedi. .

''AK PARTİLİ EN BÜYÜK BELEDİYE''
İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleriyle ilgili hukuki sürecin devam ettiğini ancak mevcut durumda AK Partili en büyük nüfusa sahip belediyenin Bursa Büyükşehir Belediyesi olduğunu vurgulayan Başkan Aktaş, “Bu özelliğimiz Bursa’ya gizem katsa da Bursa’yı asında gizemli pek çok özelliği var. Tarihi, nüfusu, ihracatı, sanayisi gibi pek çok değer Bursa’yı gizemli kılıyor. Hafta sonu Kızılcahamam’da da adeta gözbebeği olduk. Hakkari, Şırnak ve ilçelerinden de bizimle görüşmek için yoğun ilgi vardı. Kimi akıl, kimi yardım ve destek istiyordu. Yani hafta sonu popülerdik ancak zaman popülarite değil, icraat zamanı” dedi.

‘SIK SIK ANKARA YOLU GÖRÜNÜYOR’
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 4,5 saati bulan iki ayrı toplantı yaptıklarını ifade eden Başkan Aktaş, hazırladıkları projeleri, finansman durumunu ve ihtiyaçlarını doğrudan Erdoğan’a aktarma imkanı bulduklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa’da yüksek yapı istemediğini, mahalle kültürünün geliştirilmesi ve yeşil Bursa’nın hakim kılınmasını istediğine dikkat çeken Başkan Aktaş, “Kentsel dönüşümle alakalı yer talebinde bulunduk. Doğru projelerle karşısına çıkmamızı istedi. Önümüzdeki günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan bir ekip Bursa’ya gelecek. Borçların yeniden yapılandırılması ve ek gelirlerin oluşturulmasıyla alakalı Maliye Bakanımıza talimatları oldu. Ulaştırma Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan taliplerimiz oldu. Tüm taleplerimiz daha yaşanılabilir ve müreffeh bir Bursa içindi. Bu taleplerimizin takibini yapacağız. Bundan sonra bize sık sık Ankara yolu görünüyor” ifadelerini kullandı.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı