Ekonomi Başkan bizi kebaba götür

Başkan bizi kebaba götür

Paylaş
Başkan bizi kebaba götür

Adana’nın Çukurova ilçesi bir kebap cennetidir. Muhtemelen, dünyada kişi başına düşen en çok kebapçı buradadır.

RIZA SÖNMEZ

Haberin Devamı

KİŞİ BAŞINA EN ÇOK KEBAPÇININ DÜŞTÜĞÜ YER: ÇUKUROVA

Adana’nın köklü kebapçılarının şubelerinin yanında yeni açılmış nezih kebapçılar da burada toplanmıştır. Size bir tüyo vereyim, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin her hafta sosyal medya hesaplarından vatandaşlarla buluşuyor.

Bence bu fırsatı kaçırmayın ve başkana kebap ısmarlatın. Başkanla buluştuğumuzda bir şey itiraf etti, “Babam derdi ki, oğlum oturduğun masanın bütün hesabını ödeyemiyorsan oraya oturma. Benim olduğum masada kimse hesap ödeyemez.”

Başkanın hesapları ödeyeceği kesin ama onu masaya oturtmanın yaratıcı bir yolunu bulun. Çukurova Belediyesi’nin iddialı ve cömert bir başkanı var. Makam aracı olarak kendi otomobilini kullandığına göre, mutlaka ısmarladığı kebabı da kendi cebinden ödeyecektir. Kebap cenneti dediysek, balık yok diye düşünmeyin. Baraj kıyısında 40’a yakın balık lokantası var. Çukurova Belediyesi ve Adana Valiliği’nin birlikte açtığı organik pazarda da iyi bir balıkçı var.

Haberin Devamı

Adana adeta yaşayan kebap ve kebapçılık müzesidir. Cik Cik Ali ve Klink’te dekorun ve sunumun mazideki halini, Mesut’ta 70’ler, 80’lerdeki durumunu ve yüzlerce kebapçıda bugünkü halini. Adana’da mütevazı kebapçılardan, tasarım mekanı kebapçılara kadar her keseye ve zevke uygun yer var.

12-14 Ekim tarihleri arasında Adana Lezzet Festivali’nin yapılacak. Adana’nın geleneksel ev mutfağı ile çarşı mutfağını bulabileceğiniz festivalde 2 Michelin Yıldızlı Şef Alexandre Dionisio Gastroshow var. Profesyonel şeflerin yanında ev kadınlarının da marifetlerini döktürdüğü festivalin programını www.adanalezzetfestivali.com adresinden takip edebilirsiniz.