Antalya Başkan Böcek'in Engelliler Günü mesajı

Başkan Böcek'in Engelliler Günü mesajı

Paylaş
Başkan Böcek'in Engelliler Günü mesajı

Başkan Böcek'in Engelliler Günü mesajı

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, engelli bireylerin sorunlarını, taleplerini, ihtiyaçlarını belirlemek ve çözüm üretmek için çaba gösterdiklerini söyledi. Her bireyin potansiyel birer engelli adayı olduğunu belirten Başkan Böcek, engelli bireylere daha engelsiz bir yaşam sunmanın toplumun ortak görevi olduğunu ifade etti.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün bu anlamda bilinç oluşturmak için önemli bir gün olduğuna değinen Başkan Böcek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Planlı, kurallı ve kimlikli kent oluşturmak hedefiyle sürdürdüğümüz çalışmalarımızda engelli kardeşlerimizin eksiklerini tespit ederek, bunlara yönelik çalışmalar yapmak önceliklerimiz arasında yer alıyor. Engelli asansörü, engelli plajı, Engelli Rehabilitasyon Merkezi, engelli danışma büroları, engelli hizmet aracı, mola evleri rampalar, şarj istasyonları aslında basitmiş gibi görünen ama sizler için büyük öneme sahip ihtiyaçlar. Tüm bunların bilinciyle Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçireceğimiz projelerde engelli hemşerilerimizin yaşamlarını daha da kolaylaştıracak adımlar atacağız."

Engel tanımayan özel bireylerin en önemli sorununun istihdam olduğunu da belirten Başkan Böcek, "Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak ve onları üreten bireyler haline getirmek için gerekli çalışmaları yapacağız. Kendilerine yeten bireyler haline getirerek daha engelsiz bir yaşam sürmelerine yardımcı olacağız. Bu konudaki en büyük eksiğin toplumu bilinçlendirme çalışmaları olduğunu farkındayız. Çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştırarak kafalardaki engelleri kaldıracağız" dedi.

Tüm bunları yaparken özel bireylerin ailelerini de unutmadıklarını kaydeden Muhittin Böcek, mesajında, "Çocuklarının geleceği için duydukları endişeleri gidermek, Antalya'mızda engelsiz yaşamı her alana taşımak adına elimizden gelen gayreti ortaya koyacağız. Birlikte hayata geçireceğimiz projelerle çok daha güzel bir yaşamı engelli kardeşlerimize sunacağımızdan eminim. Daha aşmamız gereken pek çok engel olduğunu biliyoruz. Biz birlikte yaparız" ifadelerine yerdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı