Antalya Başkan Böcek'ten 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Başkan Böcek'ten 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Paylaş
Başkan Böcek'ten 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Başkan Böcek'ten 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

ANTALYA,(DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. "Kamuoyunu doğru ve tarafsız bir şekilde bilgilendirerek, toplumun aydınlanması için fedakarca görev yapan değerli basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarım" diyen Başkan Böcek'in yayımladığı mesaj şöyle;

"Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Basın milletin müşterek sesidir' sözü gazetecilerimizin omuzlarındaki sorumluluğun önemini göstermesi açısından son derece anlamlıdır. Zaman kavramı olmaksızın zor şartlarda görev yapan basın mensuplarımız olayları kamuoyuna aktarmak adına özveriyle görev yapmaktadır.

Teknolojinin çok hızlı geliştiği günümüzde yazılı ve görsel basının yanı sıra, internet haberciliği ve sosyal medya olarak ifade edilen anlık haberleşme ve paylaşım platformları da bilgi almayı hızlandırmıştır. Gazeteciler, topluma doğru haber verme konusundaki sorumluluklarını adil ve tarafsız şekilde en önemlisi de toplum vicdanı süzgecinden geçirerek yerine getirmelidir. Üzerine düşen bu büyük sorumluluğu hakkıyla yerine getiren ve meslek etik ilkeleri sorumluluğu içinde yayınlarını başarıyla sürdüren gazetecilerimiz her türlü övgüyü hak etmektedir.

Toplumun sesi olarak kamuoyunun fikirlerini yöneticilere ve karar alıcı mercilere aktarmak suretiyle bir köprü vazifesi gören gazetecilerimizin önemli bir kamu hizmetini yerine getirdikleri de açıktır. Çalışmalarımızda bizlere de yol gösteren ve ışık tutan basın emekçilerimizin 10 Ocak'ı yeniden bayram havasında geçireceği günlerin gelmesi dileğiyle bir kez daha 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyorum."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı