Tarsus Başkan Bozdoğan: Yanlışlarla ilgili dosyalar savcılığa gönderilecek

Başkan Bozdoğan: Yanlışlarla ilgili dosyalar savcılığa gönderilecek

Paylaş
Başkan Bozdoğan: Yanlışlarla ilgili dosyalar savcılığa gönderilecek

Başkan Bozdoğan: Yanlışlarla ilgili dosyalar savcılığa gönderilecek

Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin), (DHA) - MERSİN'in Tarsus ilçesinde Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, daha önceki yönetim tarafından yapılan yanlışlarla ilgili olarak hazırlanan dosyaların en kısa sürede savcılığa gönderileceğini söyledi.
Tarsus Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleşti. Belediye Meclis Salonu'ndaki toplantı, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan başkanlığında gerçekleşti.18 maddenin görüşüldüğü mecliste yapılan oylama ile Denetim Komisyonuna, meclis üyelerden Gürbüz Günaştı, Aydın Polat, Ayla Oran Erciyas, Nüket Çelik ve Rüştü Çopur seçildi. Maddeler arasında Tarsus Belediyesi'nde sözleşmesi sona eren 46 personel, 5393 sayılı Kanunun 49'uncu maddesi çerçevesinde 1 yıllık sözleşmelerinin yenilenmesi ve Tarsus İmar Ticaret Ltd. Şti'ne Ali Nail Özkul müdür olarak atanması ile ilgili tekfinin görüşülmesi oy birliğiyle kabul edildi. İlçede bulunan mevcut içkili yerlerinin değiştirilmesi, yeni bir bölge tespiti konusunda ilgili kurumlarla görüşülmesine teklifi oy birliği ile kabul edildi.
Toplantıda, belediye bünyesinde toplumsal cinsiyet eşitliği temeli pozitif ayrımcılık uygulanarak, istihdamda toplumsal cinsiyetin sağlanması doğrultusunda personel istihdamında yüzde 50 oranında kadın personel istihdam edilmesi teklifinin görüşülmesine meclis üyelerince oy birliğiyle kabul edildi.
Toplantı da Söz alan Başkan Bozdoğan ise, Tarsus'un 1980'li yıllarda ekonomisinin güçlü bir ilçe olduğunu belirterek, "Tarsus’ta 1980 öncesinde ve 80’li yıllarda ekonomik olarak tarımla değildi. İyi bir sanayimiz vardı. 22 tane fabrikamız vardı. Bunları kaybettik. Sonrasında yüzde 90’nı tarıma dayalı bir Tarsus oldu. Seçim döneminde de her gittiğim yerde de söyledim bir an önce Organize Sanayi Bölgesi’nin aktif hale gelmesi. Sanayi bölgesi ile birlikte yaklaşık 40 bin insana ekmek kapısı olacak. işsizlik oranını kaldıracak önemli bir proje, imzalarımızı attık. Belediye olarak 100 dönüm yer aldık. Ayılık ödemelerini de çıkarttık. İnanılmaz bir talep var. Şu an birinci etap bitti. Devamındaki etaplarda gelecek. Bunu düşündüğümüzde ekonomik olarak Tarsus’un kurtuluşu. Netice olarak tarımdan sonra sanayi hamlesinin ortaya konulması ve bizim ısrarla ortaya koyduğumuz bacasız fabrikalar yani turizm. Özellikle turizmle ilgili atakların yapılması ve insanlarımızın halkımızın bu konuda eğitilmesi gerçekten önem arz ediyor. Konuyla ilgili kent konseylerinde eğitim çalışmaları da başladı. Belediye olarak işçi alıp, çıkarmakla işsizlik sorunu çözülmüyor. Bu alacağımız tedbirlerle gerçekten ciddi bir şekilde işsizliğin yok olması ve istihdam sağlanması elimizden gelen altyapı ne varsa belediyenin her imkanını kullanıyoruz" dedi.
İlçede ulaşımın rahat nefes alması açısında demiryollarının ağının yer altına çekilmesi konusunda çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Bozdoğan, "Öncelikle Rauf Denktaş Parkı ile ilgili Büyükşehir Belediyesi ile çok önemli bir çalışma yapıyoruz. Parkın altını otopark yapacağız. Demiryollarının aşağıya inmesi de Tarsus için çok önemli ve bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor Devlet Demiryolları’na sık sık gidiyoruz. Bu mücadeleyi bütün siyasi partilerin hep birlikte vermesinde büyük fayda var çünkü Tarsus’un geleceği bu. Ulaşım konusunda da çok ciddi sıkıntılar yaşadığımız bir kent o yüzden de otoparklara çok önem veriyoruz. Birçok parkın alt kısmını otopark yapacağız" diye konuştu.
Meclis üyesi Mahmut Tat’ın daha önce Başkan Bozdoğan’ın 'Tarsus’u hırsızlardan kurtardık' söylediği sözü ile ilgili konuyla açıklama istedi. Bunun üzerine Başkan Bozdoğan, "Ben kentimin işsizlik konusunda ne kadar kötü gittiğini, ne kadar kötü bir çarpık kentleşmeye götürüldüğünü, bazı haksız rantları çok iyi biliyorum. Bir ihale yapılırken bile 1 lirayı 2 lirayı arayan bir insan başkalarının yaptığı bir hatada neden yaptığını o insan mutlaka anlatır. Hukuk İşleri Müdürlüğümüzün izah ettiği gibi savcılığa intikal eden evrakları burada ulu orta anlatmak doğru değil. Çoğu da gizli yürütülen evraktı" ifadesini kullandı.
Başkan Bozdoğan son olarak, 'Tarsus’u 31 Mart’a ikinci kez kurtardık' söylediği sözü ile ilgili şu şekilde açıkmalarda bulundu:
"Şundan emin olun; Samimiyetimden, dürüstlüğümden en ufak bir taviz vermeyecek bir insanım. Ağzımdan çıkan bir laftaki kurtuluş olayında anlatmak istediğim çok netti; bu kurtuluşu az önce size anlatırken de ekonomik bir kurtuluşu izah ettim. Buradaki sözün farklı yerlere gitmesinde elbette ki belli kisvelerin milleti uyutmak için yaptığı bir takım sözleri de duydum. Benim bir insanı karşıma alıp düşünün ya 'Siz Fransız’sınız biz sizden kurtarıyoruz' yok öyle bir şey. Kurtuluş kelimesindeki kastımız biz kentimizi kütüphane yoksunluğundan, sanattan, kültürden ekonomiden ve sosyal yaşamın yoksunluğunda kurtardık."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı