Kayseri Başkan Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretini değerlendirdi

Başkan Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretini değerlendirdi

Paylaş
Başkan Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretini değerlendirdi

Başkan Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretini değerlendirdi

Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kayseri ziyareti ve açılışı yapılan yatırımları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Cumhurbaşkanımıza Kayseri'ye teşriflerinden dolayı hemşerilerimiz adına teşekkür ederim. Cumhurbaşkanımız dünyaya en önemli mesajı Kayseri'den verdiler. Cumhurbaşkanımıza birçok bakanımız da eşlik etti ve eli boş gelmediler. 1 milyar 800 milyon TL'lik bir eserlerin açılışı söz konusu oldu. Açılışı yapılan en büyük yatırımlardan birisi restore edilen Kayseri Kalemiz oldu. Umarım güzel hizmetlerin yapılmasına vesile olur" dedi.
Yatırımlar hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, "Millet Bahçesi ile ilgili girişimleri başlattık ve ihaleye çıkılması konusunda görüşmeler yapacağız. Melikgazi'de hava ikmal, Kocasinan'da Keykubat Millet Bahçesi yapılacak. Kayseri'de Cami Kebir mahallesinde yapılacak yeni çarşı düzenlemeleri hakkında da TOKİ ile görüşme yapılacak. Cami Kebir bölgesindeki hak sahipleriyle görüşüldü. Hızlı tren konusunda da projelendirme aşaması tamamlandı. Boğazköprü'de yapılan yeni düzenleme hızlı tren geçişi uygun bir düzenlemedir. Kayseri'ye hızlı tren gelmelidir, gelmesini istiyorum. Kayserili işini bilir değil, işini takip eder mantığında çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şehrimizi borçlandırma değil, devlet imkanını kullandırma mantığını benimsiyoruz bu konuda da mahcup olduğumuz bir durum olmadı. 11 Ekim'de başlayan ve dün sona eren Kayseri 3'ncü kitap fuarını da 798 bini aşkın kitapsever ziyaret etti" diye konuştu.
Yeni parti çalışmaları ilgili sorulan soru üzerine Başkan Büyükkılıç "Kayseri gerekli cevabı Cumhurbaşkanımızın mitinginde verdi. Kayseri Başkomutanımızın yanında olduğunu gösterdi. Yeni partiyle ilgili Kayseri özelinde Cumhurbaşkanımız hiçbir şey sorma gereği duymadı." dedi

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı