Kayseri Başkan Büyükkılıç, Dünya Yaşlıları Günü etkinliğine katıldı

Başkan Büyükkılıç, Dünya Yaşlıları Günü etkinliğine katıldı

Paylaş
Başkan Büyükkılıç, Dünya Yaşlıları Günü etkinliğine katıldı

Başkan Büyükkılıç, Dünya Yaşlıları Günü etkinliğine katıldı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Mustafa Kumlu Ulu Çınarlar Yaşlı Yaşam ve Dayanışma Merkezi’nde gerçekleşen 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü etkinliğine katıldı.
1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle Ulu Çınarlar Yaşlı Yaşam ve Dayanışma Merkezi’nde etkinlik gerçekleştirildi. Programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yardımcıları ile birlikte katıldı. Büyüklerin hakkının ödenmez olduğunu söyleyen Başkan Büyükkılıç, “İslam kültüründe annenize, babanıza, yanınızda yaşlı olan büyüklere ‘öf bile demeyeceksin’ sözünü hatırlatan anlayış içerisinde, haklarını her zaman helal ve dua edecek şekilde davranmayı böyle gördük. Bugün bir farkındalık anlamında bir araya geldik. Büyüklerimizin tecrübeleri bizim için çok önemli. Acısıyla, tatlısıyla, hüznüyle, sevinciyle bir ömür geçmiş. Ay yıldızlı Türk bayrağı, dini, devleti, ailesi ve çocukları için kendini feda etmiş ömürlerden bahsediyoruz. O açıdan elbette büyüklerimize ne yapsak haklarını ödeyemeyiz” dedi.
Etkinlik kapsamında Mustafa Kumlu Ulu Çınarlar Yaşlı Yaşam ve Dayanışma Merkezi’ndeki yaşlı vatandaşların oluşturduğu Ulu Çınarlar Korosu, Türk Halk Müziği Sanatçısı Namık Kemal Bilgin ile birlikte Kayseri’nin ve ülkemizin türkülerini seslendirdi. Büyükkılıç da sahneye çıkarak koro üyeleri ile birlikte türküleri seslendirdi. Vatandaşlarla sohbet eden ve çocuklara Kayserispor forması da hediye eden Başkan Büyükkılıç daha sonra, yine yaşlılar tarafından el emeği göz nuru hazırlanan sergiyi gezdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı