Kayseri Başkan Büyükkılıç: Yabancı ziyaretçi sayısını artırmayı amaçlıyoruz

Başkan Büyükkılıç: Yabancı ziyaretçi sayısını artırmayı amaçlıyoruz

Paylaş
Başkan Büyükkılıç: Yabancı ziyaretçi sayısını artırmayı amaçlıyoruz

Başkan Büyükkılıç: Yabancı ziyaretçi sayısını artırmayı amaçlıyoruz

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Kayak merkezini ziyaret etti. Farklı kent ve ülkelerden gelen kayak severlerle görüşen Başkan Büyükkılıç, yabancı ziyaretçi sayısı artırmayı amaçladıklarını söyledi.
Kar yağışının yetersizliği nedeniyle pek çok kayak merkezi kayak sezonunu açamazken Erciyes, karlama ünitelerinin de desteğiyle sezonu açtı ve açmasıyla da büyük ilgi görmeye başladı. Hafta sonu İstanbul, İzmir, Adana, ve Konya başta olmak üzere Türkiye'nin birçok yerinden kayak sever Erciyes Kış turizmi ve kayak merkezine akın etti. Hafta sonunu Erciyes'te geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yerli ve yabancı misafirlerle görüştü.
Erciyes’in yurt içi ve yurt dışından büyük ilgi gördüğünü ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, “Erciyes bizim gurur kaynağımız, yüz akımız. Uluslararası standartlardaki gerek mekanik tesislerimiz, gerekse kayak pistlerimiz ile herkes için bir cazibe merkezidir. Kış boyunca Polonya, Ukrayna, Rusya ve Belarus’tan yapılacak olan charter seferlerimiz başladı; ama bunun yanında Meksika ve Brezilya’dan dahi Erciyes’e gelenler söz konusu. Amacımız yabancı ziyaretçi sayımızı daha da artırmak. Bereketli ve yoğun kalabalık var. " dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı