Kayseri Başkan Çolakbayrakdar ve beraberindeki heyetten Bayramhacı Mahallesinde inceleme

Başkan Çolakbayrakdar ve beraberindeki heyetten Bayramhacı Mahallesinde inceleme

Paylaş
Başkan Çolakbayrakdar ve beraberindeki heyetten Bayramhacı Mahallesinde inceleme

Başkan Çolakbayrakdar ve beraberindeki heyetten Bayramhacı Mahallesinde inceleme

KAYSERİ,(DHA)-KOCASİNAN Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, beraberindeki heyetle birlikte doğal güzellikleriyle dikkat çeken Bayramhacı Mahallesi’nde incelemelerde bulundu.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ile birlikte doğal güzellikleriyle dikkat çeken Bayramhacı Mahallesini ziyaret etti. Mahallede yapılan inceleme sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Çolakbayrakdar, "Bayramhacı Mahallemizde kendine özgü jeotermal kaynak var. Termal açısından zengin olan mahallemiz, peri bacaları ve deniz görüntüsüyle de turistlerin dikkatini çekmektedir. Termal kaynağımızı gerek kaplıca gerekse farklı projelerle değerlendirmek ve turizm olarak şehrimize kazandırmak için bir aradayız. Bayramhacı’nın Kayseri’mize kazandırılması için bir master proje çalışması yürütüyoruz" diye konuştu.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ise, “Doğal güzelliği, termal su ve çeşitli kültür varlıklarıyla ön plana çıkan Bayramhacı, her açıdan ele alınması gereken bu yer için istişarelerde bulunduk. Çalışmanın hayata geçmesiyle bölge turizminin önemli noktalarından biri olacaktır" dedi.
Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa da, Bayramhacı’nın turizm potansiyeli yüksek bir bölge olduğuna dikkat çekerek, “Bayramhacı’nın potansiyelini gördük. Hem bölge hem de ülke turizm açısından oluşturabileceği değerler üzerinde istişarelerde bulunduk. Kapadokya’nın merkezinde bulunan Nevşehir ve Kayseri gibi iki kadim şehrin tam sınır noktası olan Bayramhacı, çalışmaların hayata geçmesi neticesinde bölge ve ülke turizmine katkı sağlayacak" ifadelerini kullandı.
Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı ise, Kayseri’nin turizm şehri olma yolunda hızla ilerlediğini belirterek şöyle konuştu: “Başkanımız, şehrimizin eski değeri olan Bayramhacı’I günümüzün turizm vizyonuna uygun bir formata büründürmek için gayret gösteriyor. Bizlerde Erciyes turizm ve şehrin diğer turizm envanterleriyle burasını nasıl entegre edebilmek için buradayız. Şehrimiz, çalışma sonunda güzel yapılaşmayla güzel bir değer kazanacaktır.”
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı