Merkez Başkan da çöp topladı

Başkan da çöp topladı

Paylaş
Başkan da çöp topladı

Başkan da çöp topladı

Gülhan DEMİRCİ/MERSİN, (DHA) – MERSİN’in merkez Mezitli ilçesinde Belediye Başkanı Neşet Tarhan, çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla gönüllülerle birlikte sahilde çöp topladı.
Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Akdeniz 3’ncü Göz Eğitim ve Gençlik Derneği’nin Viranşehir sahilinde düzenlediği çöp toplama etkinliğine destek verdi. Başkan Tarhan, eline eldiven takarak gönüllülerle birlikte iki saate yakın vatandaşlar tarafından çevreye gelişi güzel atılan çöpleri topladı. Tarhan’a mahalle sakinleri ve özellikle çocuklar ilgi gösterdi. Etkinlik sonunda onlarca torba çöp toplandı. Etkinliğe katılan gençler, vatandaşları çevre kirliliğine karşı duyarlı olmaya davet etti.
Başkan Tarhan, çevre kirliliğinin ülkemizin önemli sorunları arasında yer aldığını belirten Tarhan, "Halkımızın çevreye karşı duyarlı olması ve doğanın korunması için bu tür etkinliklere ihtiyaç var. Çevre bilincini çocuklarımıza küçük yaşlarda aşılamalıyız. Yaşadığımız çevreyi temiz tutmak bizim asli görevimizdir. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya aktarmak için üzerimize düşeni yapmalı, bu konuda eğitmeliyiz. Biz burada örnek teşkil ettik, çocuklarımızın ilgisini çekti. Onlar bizim söylediklerimizi değil, yaptıklarımızı yapar. Bu nedenle önce kendimize çevre temizliği alışkanlığını kazandırmamız lazım. Hep birlikte yaşam alanımızı tertemiz yaptık. Bu aynı zamanda bir farkındalık çalışması" dedi.
Vatandaşlara da seslenen Başkan Tarhan, "Lütfen doğaya çöp bırakmayın, bırakanları da uyarın. Temiz bir çevrede yaşama hepimizin hakkı. Temizliğin en kolay yolu kirletmemektir. Ben vatandaşlarımın bu çabamıza destek vererek bundan sonra buralara çöp bırakmayacaklarını düşünüyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı