Silifke Başkan Doygun: Deltada anız yangınları korkutuyor

Başkan Doygun: Deltada anız yangınları korkutuyor

Paylaş
Başkan Doygun: Deltada anız yangınları korkutuyor

Başkan Doygun: Deltada anız yangınları korkutuyor

Mehmet OKUR/SİLİFKE(Mersin), (DHA)- MERSİN'in Silifke ilçesinde Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, anız yakmanın ortaya çıkaracağı olumsuz sonuçlarla ilgili uyarılarda bulundu.
Çiftçilerin bir an önce toprağın hazır hale gelmesi ve mazot tüketimi azaltmak için bilinçsizce anız yaktıklarını belirten Doygun, "Anız yakılması, ekolojik dengenin bozulması, orman yangınlarına sebebiyet, hava kirliliğine katkı, iletim hatlarının zarar görmesi, topraktaki organik madde miktarının azalması, su ve rüzgar erozyonuna yol açma gibi pek çok olumsuz etkileri vardır" dedi.
200 dönüm alanın kül olduğu yangının kendilerini üzdüğünü, bu tarz yangınların koruma altında Türkiye'nin 10 büyük kuş cennetinden biri olan Göksu Deltası Kuş Cenneti'ndeki popülasyona zarar verdiğini ifade eden Doygun, "Çalışmalarımız sadece ilgili sezonda değil yıl boyunca sürdürülmekte olup, anız yakmanın insana, çevreye ve toprağa verdiği zararları anlatıyoruz" diye konuştu.
Doygun, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın anız yakılan her dekar için 60,11 TL idari para cezası uyguladığına dikkat çekti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı