Ceyhan Başkan Erdem: İlçenin sorunlarını çözmek için gece gündüz çalışıyoruz

Başkan Erdem: İlçenin sorunlarını çözmek için gece gündüz çalışıyoruz

Paylaş
Başkan Erdem: İlçenin sorunlarını çözmek için gece gündüz çalışıyoruz

Başkan Erdem: İlçenin sorunlarını çözmek için gece gündüz çalışıyoruz

Ceyhun ÖZER/CEYHAN(Adana),(DHA)- CEYHAN Belediye Başkanı Hülya Erdem, ilçenin sorunlarını çözmek için gece gündüz çalıştıklarını kaydetti.
Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, Başkan Yardımcıları Gökhan Yantır, İlker Önük, Cengiz Güven, Feyzi Karakuş ile birlikte Ceyhanlı gazetecilerle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. İlçedeki sorunların masaya yatırıldığı toplantıda, Ceyhan için ileriye yönelik yapılabilecek projeler istişare edildi.
Başkan Erdem, Ceyhan'ın şehir merkezinde ve mahallelerde hala çözülmesi gereken birçok sorun olduğunu ve bunların çözümünün istişare gerektirdiğini kaydetti. İlçede 112 mahalle bulunduğuna dikkat çeken Başkan Erdem, “Bu sorunları çözmek için gece-gündüz çalışıyoruz. Tüm vatandaşlarımızın gönlü rahat olsun. Biz buraya 5 yıl boyunca makamda oturmak için gelmedik, vatandaşların sorunlarını dinlemek için geldik. Koltuk eskitmek için değil, ayakkabı eskitmek için buradayız. Bizler vatandaşların yanına giderek hayır dualarını alarak tüm sorunlarını yerinde inceledik. 20 yıl boyunca Ceyhan'a yapılmayanları biz 1.5 yıl gibi az bir sürede yaptık. İki kreşimiz faaliyette. Çocuklarımız ile aileleri açmış olduğumuz bu kreşlerden çok memnunlar. 14 tane park yaptık, asfalt çalışmalarımıza her mahallede devam ediyoruz" dedi.
Başkan Erdem’in konuşmasının ardından söz alan Ceyhan Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Yantır, ilçe için güzel projeler üretmeye devam ettiklerini anlattı. Yantır, “Sorunları gece gündüz demeden inceleyerek, hizmet gitmeyen mahallelerimize öncelik tanıyoruz. Bizim amacımız Ceyhan'ı ileriye taşımak ve Ceyhan Belediyesi olarak ne yapıyoruz ne yapmak istiyoruz, yol haritamız nedir, amacımız nedir biliyoruz. Ceyhan’da su sorunlarının en büyük konulardan birisi olduğunu biliyorum. Bizler belediyeye geldiğimizde ilk yaptığımız işlerden birisi temizlik ihalesini feshetmek oldu. Çünkü Ceyhan Belediyesi’nin o gücü varken ihale yoluyla almasına gerek duymadık ve hurdaya atılan araçları tamirini yaptırarak az insan ile maliyetimizi azaltmış olduk. Geldiğimiz döneme bakarsak az insan ile belediyeyi daha ileriye taşıdık” diye konuştu.
Ceyhan’ı daha ileriye taşıyacaklarını vurgulayan Gökhan Yantır şunları söyledi:
Geldiğimiz günden bu yana Ceyhan’a 14 tane park yaptık ve bunu 30-40 kişi ile başardık. Ceyhan’ın yollarının sıkıntılı olduğunu biliyoruz ve çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz sökülen parke taşından tasarruf sağlamak amacıyla kendi elleriyle bakım onarımını sağlayarak döşemelerini gerçekleştiriyor. Başka belediyeleri örnek verecek olursak, parke taşı ihalelerinde yıllık maliyet 10 milyondur. Uzun sürmesinin amacı kendi insanlarımız ile başardığımız için süre biraz uzayabiliyor. Bizler Ceyhan Belediyesi’ne geldiğimiz de 300 milyon TL borç vardı ve 2 yıl gibi kısa bir sürede 140 milyon TL düşürdük. Tüm belediyelere he ay İller Bankası’ndan bir pay gelir. Yüzde 15 – yüzde 20’ler gibi kesintiler koyarken Ceyhan Belediyesi’nde yüzde 40 kesiliyor. Bizler usulsüz iş yapmıyoruz. Biz ‘Ceyhan’a ne yaparız?’ diye uğraşıyoruz. Bununla ilgi bir çalışma yaparak Ceyhan Belediyesi’ne bir LED ekranda gelir giderlerimizi, personel giderlerimizi ve ne kadar hizmet alımı yaptığımızı anlatacağız. Geldiğimiz günden bu yana hiçbir personelimizin maaşında gecikme olmaksızın tam günün de ödeme yaptık. Diğer bir konuya geçecek olursak, doğrudan temin, belediyelerde en kolay mal alım şeklidir ve yaptığımız raporlarda geçmişe dönecek olursak 2014 yılında seçim yılında 614 tane doğrudan temin yapılmış, 2015’de 467 yapılıyor ve 2020 yılında da 164 tane doğrudan temin yapılıyor.”
Yantır, göreve geldikleri günden bu yana 55 bin metrekare asfaltlama çalışması yaptıklarını sözlerine ekleyerek, “Türkiye sınırları içerisinde bütçesi şu an denk olan, açık vermeyen Ceyhan Belediyesi’dir” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı