Tokat Başkan Eroğlu: 6 mahallemizde imar çalışmamız olacak

Başkan Eroğlu: 6 mahallemizde imar çalışmamız olacak

Paylaş
Başkan Eroğlu: 6 mahallemizde imar çalışmamız olacak

Başkan Eroğlu: 6 mahallemizde imar çalışmamız olacak

Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA) -TOKAT Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, teknik ekibiyle birlikte Geyras Mahallesi'nde incelemelerde bulunarak mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Başkan Eroğlu, 5 yıl içerisinde altı mahallede imar çalışması olacağını söyledi.
Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, teknik ekibiyle birlikte Geyras Mahallesi'nde incelemelerde bulunurak, mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Geyras Cami önünde mahalle sakinleriyle bir araya gelen Başkan Eroğlu vatandaşların istek ve taleplerini dinledi. Doğalgaz ve imar konularına sıkça değinen Başkan Eroğlu, "Geyras Mahallemizin nüfusu 375, konut sayısı ise125 adet. Geyrasımız halen komşulukların en güzel örneğinin sergilendiği, insanlarımızın akraba gibi yaşadığı bir bölge olması sebebiyle kıymetli bir bölgemiz. Geyras Mahallemizde daha önce yaptığımız ziyaretlerde de öne çıkan en önemli başlık imar isteği. Yine doğalgaz konusunda mahalle sakinlerimizin istekleri var. Yaklaşık 15 mahallemiz imar istiyor bizlerden. Belediye olarak bütün mahallelere imar verme yetkimiz yok. Çünkü bu işlemleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı takip ediyor. Bakanlık gerekli incelemeleri yaptıktan sonra imara karar veriliyor. Belediye olarak biz bunu belirli bir periyodla yapabiliriz. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde altı mahallemizle ilgili imar çalışmamız var. Daha sonraki aşamalarda Geyras bölgesiyle ilgili bir çalışma olacaktır'' dedi.

'DOGALGAZ TAKİBİMİZİ YAPACAĞIZ'

Devletin her kuruma ayrı bir görev verdiğini anlatan Eroğlu, ''Emniyetin görevi asayişi sağlamak, trafiği kontrol altına almak. Tedaş'ın görevi, elektrik hatlarını çekmek, düzenliliğini kontrol etmek. Telekom'un görevi telefon ve internet hatları. DSİ'nin görevi ise barajlar yapmak, kanallar oluşturmak. Tokat Belediyesinin ise görevi, yol, kaldırım, içme suyu, asfalt ve şehrin sosyal ve ekonomik durumlarıyla alakalı gibi birçok çalışmalar yapmak. Doğalgaz firmalarının görevi ise doğalgaz hatlarını çekmek, insanlarımızı doğalgazla buluşturmaktır. Geyras Mahallemizde Tamdaş'ın bölgeye yatırım yapması için takipçiyiz. Kurumla görüşmelerimiz sonucunda geçtiğimiz dönemde mahallemizin doğalgaz sorununun giderileceğine dair söz almıştık. Doğalgaz yatırımıyla ilgili sözler yerine getirilmeyince bizler de aracı olduğumuz için mahalle sakinlerimiz dolaylı olarak ilk başta bizleri sorumlu gördüler. Doğalgazla ilgili takibimizi yapacağız. Doğalgazı olmayan birkaç mahallemize kaldı. İnşallah önümüzdeki dönemde bu mahallelerimize doğalgazı getireceğiz. Biz istiyoruz ki; insanımız rahat etsin, yüzü gülsün. Derdimiz sizlerin mutluluğu ve şehrimizin gelişmesidir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı