Tokat Başkan Eroğlu: Tokat engelli dostu şehirdir

Başkan Eroğlu: Tokat engelli dostu şehirdir

Paylaş
Başkan Eroğlu: Tokat engelli dostu şehirdir

Başkan Eroğlu: Tokat engelli dostu şehirdir

Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA) -TOKAT Belediye Başkanı Eyüp Eroğolu, Tokat'ın engelli dostu bir şehir olduğunu söyledi.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Tokat Belediyesi Hıdırlık Sosyal Tesislerinde engelliler için kahvaltı programı düzenlendi. Programda engelliler ve aileleri il protokolüyle bir araya geldi. Programa Tokat Valisi Ozan Balcı, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Sakatlar Derneği Başkanı Ali Aras, Tokat Ticaret Sanayi Odası Başkanı Ali Çelik, engelliler ve aileleri katıldı.
Tokat'ın engelli dostu bir şehir olduğunu belirten Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, "Allah bu alemi insanlar için yaratmış ve insanları da birbirine emanet etmiş. Her birimiz önemlidir. Önce İnsan diyerek herhangi bir ayrıma tabi olmaksızın, yaşlısıyla, genciyle, engellisi ve engelsizi ile biz hep birlikteyiz. Birlikte beraberce yaşıyoruz, birbirimizi daha iyi anlayarak yaşamaya, mutlu olmaya devam edeceğiz. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyorum. Allah bizleri daha nice böyle güzel günlerde buluşmayı nasip etsin. Hepimiz aslında birer engelli adayıyız. Belki doğuştan engelli olabiliriz veya bir kaza, hastalık nedeniyle engelli duruma gelebiliriz. Hayata bu boyutuyla bakarak, her bireyi birer engelli adayı görerek çalışmalarımızı yaşamımızı bu doğrultuda yapmalıyız. Tokat engelli dostu bir şehirdir. Bu noktada önemli farkındalık çalışmalarına imza attık. Bir gün değil, her gün farkındalık kampanyası ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan sosyal projeler kapsamında ikincilik ödülü almıştık. Bizler her günümüzü onlarla paylaşmak, her güne farkındalık oluşturmak için böylesine bir projeyi gerçekleştirdik" dedi.

ENGELLİ YAŞAM MERKEZİ MÜJDESİ

Engelli Yaşam Merkezi konusunda harekete geçilmesinin gerektiğini ifade eden Başkan Eroğlu "Valiliğimiz, belediyemiz, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzle birlikte hızlı bir şekilde bu çalışmaya başlamamız gerekiyor. Kurumlarımız, okullarımız var ancak her gün ayakta tutabilmek, hayata tutunmalarını sağlamak ve annelerini, babalarını rahatlatabilmek en önemli görevlerimizdir. Cennetin çiçekleri çocuklarımızı bugünlere getiren ve bir saniye gözünü onlardan ayırmayan annelerimizin neler hissettiğini iyi biliyoruz. Allah sizlerden razı olsun. Bizler de annelerimizin her daim yanlarında olmaya gayret ettik. Sizlere her daim gönlümüz de, kapımız da açık. Bu programda emeği geçenlere, katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı