Tokat Başkan Eroğlu'ndan ücretsiz düğün salonu müjdesi

Başkan Eroğlu'ndan ücretsiz düğün salonu müjdesi

Paylaş
Başkan Eroğlu'ndan ücretsiz düğün salonu müjdesi

Başkan Eroğlu'ndan ücretsiz düğün salonu müjdesi

Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA) - TOKAT Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Çay Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek, talepleri dinleyerek incelemelerde bulundu.
Çay Mahallesi Şeyh-i Şirvani Cami civarında mahalle sakinleriyle bir araya gelen Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, bugüne kadar 13 mahallede halkla buluştuklarını ifade etti. Eroğlu, "Çay Mahallemiz göz bebeği mahallelerimizden bir tanesi. Tokat'ın doğduğu 3-4 mahalleden biri de Çay Mahallesi'dir. 40-50 Yıl önce Tokat'ın en yoğun olduğu bölgelerden biridir. Karşıyaka'nın büyümesinden dolayı bu bölgeden göçenler oldu ama Tokat bu mahallelerimizden büyümeye başladı. Manevi büyüğümüz Şeyh-i Şirvani hazretlerinin bulunduğu nokta dolayısıyla Çay Mahallesi şehrimizin en önemli mahallelerinden biridir. Tokatlıların bize verdiği yetki ile ikinci dönemde yola revan olduk. 6 aylık bir süreyi geride bırakıyoruz. Mahallelerimizi ziyaretlere başladık. Bu ziyaretlerimizde hem teşekkür ediyoruz hem de önümüzdeki 2020 yılında mahallelerimize neler yapılacağını beraberce konuşup, görüşüyoruz. Tokat'ta 42 mahallemiz var. Bugüne kadar 13 mahalleyi ziyaret ettik. Yıl sonuna kadar tüm mahallelerimizi ziyaret ederek, kararlarımızı alacağız ve 2020 yılında inşallah bu aldığımız kararları uygulayacağız" dedi.

'BİZİM GÖREVİMİZ HALKIMIZLA HEMHAL OLMAKTIR'
Tokat'ta nüfusun her geçen gün arttığını kaydeden Başkan Eroğlu, "Nüfus olarak bugün birçok ilçemiz nüfus kaybetmekte iken Tokat Merkezimiz ise nüfus açısından her geçen gün artıyor. Biz göreve geldiğimiz merkez nüfusumuz 138 bin iken bugün bu sayı 155 bini buldu. Yılda 4-5 bin nüfus artışı var. Bu şehir 10 seneye kalmaz 200 bini bulacaktır. Bizler de şehri bu artışa göre planlamak zorundayız. Yatırımcıların gelmesi konusunda belediye olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Belediyeler fabrika açamaz ancak yatırımcının gelmesi, fabrika açacak kişilerin Tokat'a gelmesi noktasında girişimlerde bulunabiliriz. Bu şehri tanıtmak, onları buraya getirmek, onlara imkânlar sağlamak bize düşen görevdir. Son 5 yıl içerisinde 3 bine yakın insanımız istihdam edildi. 7 tane yeni fabrika açıldı ve bugün OSB'de 5 bine yakın insanımız çalışıyor. Hedefimiz önümüzdeki 5 yıl içerisinde bu çalışan sayısını 10 bine çıkarmaktır" dedi.

ÜCRETSİZ DÜĞÜN SALONU MÜJDESİ

Ücretsiz düğün salonu müjdesini veren Başkan Eroğlu şöyle konuştu, "Çay Mahallesi bölgesine müjde olarak düğün salonumuzu yapacağız ve ücretsiz bir şekilde halkımızın yararlanmasını sağlayacağız. 2020 yılında bunun adımını atacağız, şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Yine mahallemizde yeni park alanları oluşturarak yeni dönemde iki tane yeni park yapacağız'' diye konuştu.
Başkan Eroğlu konuşmasının ardından başkan yardımcıları, teknik ekibi ve mahalle muhtarıyla birlikte Çay Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı