Antalya Başkan Esen 'yaya güvenliği' nöbetine katıldı

Başkan Esen 'yaya güvenliği' nöbetine katıldı

Paylaş
Başkan Esen 'yaya güvenliği' nöbetine katıldı

Başkan Esen 'yaya güvenliği' nöbetine katıldı

ANTALYA, (DHA) - İÇİŞLERİ Bakanlığı'nın 'Trafikte yaya önceliği' projesi kapsamında tüm yurtta düzenlenen 'Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz' etkinliği Konyaaltı ilçesinde Belediye Başkanı Semih Esen'in katılımıyla yapıldı.

İçişleri Bakanlığı'nın trafik kazaları ile bu kazalardaki can kayıpları, yaralanmalar ve mal kayıplarını önlemek adına yürürlüğe koyduğu 'Trafikte yaya önceliği' projesi kapsamında, yurt genelinde eş zamanlı yapılan 'Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz' etkinliği, Konyaaltı'nda da yapıldı. Uygulamaya Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Konyaaltı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeliyle birlikte destek verdi.

Kampanyaya destek için yaya geçidinden karşıya geçen Başkan Semih Esen, trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek istediklerini söyledi.

"Sürücüler, kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, buralarda yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadır" diyen Başkan Semih Esen, "Antalya Valiliğimiz, Emniyet Müdürlüğümüz ve birçok kamu kurumunun katılımıyla yaya önceliğine dikkat çekmek için başlatılan projeye biz de destek olduk. Hakikatten de kentlerde trafik sorunun önemli bir unsuru olan yaya güvenliğine dikkat çekmek adına geç kalınmışta olsa yerinde bir proje. Sürücülerimizin yaya öncelikli bölgelerde yayalara öncelik vermesi yönünde onlarda bir duyarlılık oluşturmak ve toplumda bu konuyu biraz daha görünür ve duyurulur hale getirmek için böyle bir organizasyon içerisindeyiz. Umarız kentlerde trafik sorunu çözülür, yayalarımız trafikte güvenli bir şekilde yer alır. Güzel bir çalışma" dedi.

Proje kapsamında Konyaaltı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeli de 'Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz' yazılı dövizlerle yaya geçidinde uygulama yaptı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı