Akdeniz Başkan Gültak, kan bağışı çağrısı yaptı

Başkan Gültak, kan bağışı çağrısı yaptı

Paylaş
Başkan Gültak, kan bağışı çağrısı yaptı

Başkan Gültak, kan bağışı çağrısı yaptı

MERSİN, (DHA)- AKDENİZ Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Kızılay Haftası kapsamında, 'Kan Ver Hayat Kurtar' sloganıyla 81 ilde eşzamanlı düzenlenen kan bağışı kampanyasına katıldı. Gültak, vatandaşları kırmızı ve beyaz kan vermeye çağırdı.
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası kapsamında, Kızılay Kan Bağış Evi'ni ziyaret etti. Mersin Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Saltuk Buğra Özcanlı, Kızılay’ın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Özcanlı, kan bağış evinde hafta içinde düzenli olarak vatandaşların bağışlarını kabul ettiklerini belirtti.
Başkan Mustafa Gültak, Türk Kızılayı'nın ülkenin en köklü kurumlarından biri olduğunu belirterek, "Kan bağışında bulunmak, kişinin kendi sağlığının korunmasında çok önemli. Tabi vereciğiniz bir ünite kan, belki de bir can kurtaracak. Bir trafik kazası veya acil travmatik bir yaralanmada, bazen kan hemen bulunamayabiliyor. Bundan dolayı Kızılay, çok önemli bir kuruluş. Kurduğu kan bankaları ve bağış evleri sayesinde canların kurtulmasını sağlıyor" dedi.

'BEYAZ KAN BAĞIŞI KAMPANYASI BAŞLATACAĞIZ'
Vatandaşları, kırmızı kanın yanı sıra özellikle beyaz kan vermeye davet eden Başkan Gültak, "Kan kanseri, lösemi ve diğer bazı kanser türlerinde beyaz kan, hastanın daha çabuk toparlamasını sağlıyor. Vatandaşlarımızdan, Kızılay Kan Bağış Evleri'ne, beyaz kan bağışlamalarını da rica ediyorum. Ben de bir hafta sonra beyaz kan vermek için bağış evini tekrar ziyaret edeceğim. Bu yönde, Akdeniz Belediyesi olarak ülke çapında, 'Ben Beyaz Kanımı Verdim, Sen de Ver' çağrısıyla bir kampanya da başlatmayı amaçlıyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı