Biga Başkan Işık: Şehir Parkı'nı ayağınıza getireceğiz

Başkan Işık: Şehir Parkı'nı ayağınıza getireceğiz

Paylaş
Başkan Işık: Şehir Parkı'nı ayağınıza getireceğiz

Başkan Işık: Şehir Parkı'nı ayağınıza getireceğiz

BİGA, (DHA)- ÇANAKKALE’nin Biga ilçesinde, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri öncesi Belediye Başkanı ve Millet İttifakı'nın Adayı İsmail Işık, seçim çalışmaları kapsamında, 'Çaylar Bizim İsmail'den' sloganıyla Halk Meclisi toplantılarına devam ediyor.

Hamdibey Mahallesi'nde TOKİ sakinleriyle bir araya gelen CHP’li Biga Belediye Başkanı İsmail Işık'a gösterilen ilgi dikkatlerden kaçmadı. Market, spor salonu, kahve, kafeterya ve halı sahadan oluşan tesisi TOKİ'ye kazandıran Biga Belediye Başkanı İsmail Işık'ın konuşması sık sık alkış ve sloganlarla kesildi. Kalabalığa seslenen Biga Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Adayı İsmail Işık; "Bu soğuk havaya rağmen, bu coşkulu karşılama için TOKİ sakinlerine teşekkür ederim. 5 yıl önce benim başımda olduğum ekibe Biga’ya hizmet etme onurunu verdiniz. Arkadaşlarımla birlikte kelimenin tam anlamıyla gece gündüz demeden, 7 gün 24 saat esasına göre çalıştık. Biga’ya bize miras kaldı düşüncesiyle değil, çocuklarımızdan emanet aldık, düşüncesiyle ve gözümüz gibi sakınarak baktık. Çalışmalarımızı bu esasları gözeterek yaptık.’’ dedi.

'SEÇİLDİĞİM AKŞAM PARTİ ROZETİNİ ÇIKARDIM'

2014 Yerel Seçimleri sonrası parti rozetini çıkardığını ve kimseyi ötekileştirmediğini ifade eden Biga Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Adayı İsmail Işık; "Son 5 yılda belediye başkanlığım süresince hiç kimseyi ötekileştirmedik. Bizdensin, değilsin, o partidensin, bu partidensin demedik. Hiçbir mahallemizi biz burada daha güçlüyüz, burada az güçlüyüz diye ayırmadık. Bütün Bigalılara ve Biga’nın 800’e yakın her sokağına, durmadan dinlenmeden hak ettiği hizmet neyse ve neye ihtiyacı varsa onları yapmak için çalıştık. Bu anlamda özellikle ülkemizin son dönemde giderek bölündüğü bir ortamda tüm Biga’yı kucaklayarak birlik beraberlik mesajları vererek hizmetlerimizi ürettik. Türk milletinin tarihinde bir ve beraber olduğu zaman neler başarabileceği meydandadır. Maalesef geldiğimiz noktada Türkiye'de ocusun bucusun diye bir ayrım ve ayrıştırma yapılıyor. Ben 14 bin 100 oy alarak Belediye Başkanı oldum. Seçildiğim akşam yakamdaki parti rozetini çıkardım ve 3 dönem milletvekilliğimizi yapan Sayın Ahmet Küçük’e teslim ettim. O günden bugüne yakama siyasi parti rozeti takmadım. Belki de Biga'nın en fazla siyasi kimliğine sahibim. Fakat biz ayrımcı olmadık. Ayrım yok. Hizmet var’’ ifadelerini kullandı.

'MİLLET İTTİFAKI OLARAK TÜM BİGA'YA HİZMET EDECEĞİZ'

Seçim Kanunu'nu aşmak için 24 Haziran'da oluşturulan ittifak sistemini de eleştiren Biga Belediye Başkanı İsmail Işık; "24 Haziran'da Seçim Kanunu'nu aşmak için saçma sapan bir ittifak sistemi getirildi. Biz her akşam halkımızın isteği olan CHP ve İYİ Parti ortaklığında oluşturduğumuz Millet İttifakı olarak, belediye meclis üyesi adaylarımızla birlikte çalışıyoruz. Hazırladığımız liste ve projeler ile Biga'nın ihtiyaçlarını gidermek adına ve kimseyi ayrıştırmadan Biga’mıza hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

'ALLAH'A ŞÜKÜR BAŞARILI OLDUK'

Hedeflerini gerçekleştirme konusunda başarılı olduklarını söyleyen Işık; "Beş yıl önce temiz, eğitimine ve ekonomisine katkı sunulan bir Biga sloganı ile yola çıktık. Allah’a çok şükür bunları gerçekleştiren bir belediyecilik anlayışı sergiledik. Biga'ya 'yaşanacak şehir' vizyonunu kattık. İnsanlar sözleri bir tek alkışlarla kesildiği zaman hoşuna gider, sevinir. Başka türlü sözü kesilince canı sıkılır. Bizim sözlerimiz bu akşam alkış ve sloganlarla kesiliyor. Bu yüzden tekrar teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

'HİZMETLERİN DEVAMI İÇİN BİR 5 YIL DAHA'

TOKİ bölgesine kazandırdıkları sosyal tesisin ardından TOKİ Vadi projesini açıklayan Işık; "TOKİ bölgemizde geçtiğimiz dönemde bir tek arka tarafta bulunan yolun düzenlemesini tamamlayamadık. Orada sürekli dolgu yapmamıza rağmen yaşanan heyelanların durmaması sebebiyle tamamlayamadık. Toprak kayması durduğunda yolu tamamlayacağız. TOKİ sosyal tesislerinin arka tarafı yeni imar düzenlemesi kapsamında imara açıldı. O bölgede 100 dar gelirli aileye Belediye Sosyal Konutları inşa edeceğiz. TOKİ bölgesi çok daha hareketli ve cıvıl cıvıl olacak. Hemen karşımızda olan vadiyi, Ankara Dikmen Vadisi örneğinde olduğu gibi düzenleyeceğiz. Arazinin büyük kısmı belediyeye ait. Geri kalan kısmını satın alıp içerisinde yürüyüş yollarının, oturma ve spor alanlarının olduğu bir şekle dönüştüreceğiz. Bununla beraber insanlarımız TOKİ'den çarşıya inmek zorunda kalmayacaklar. Şehir Parkı'nı sizlerin ayağınıza getireceğiz. 10 yıldır hayal ettiklerimizi 5 yıldır gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Çağdaş, modern ve ilerici bir Biga için 5 yıl daha sizlerden yetki istiyoruz. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde karnemizde bir teşekkürü hak ettiğimizi düşünüyorum” dedi.

Başkan Işık, bölge sakinlerinin sorularını yanıtladı ve isteklerini dinledi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı