Anamur Başkan Kılınç: Borçlar bizim bahanemiz olmayacak

Başkan Kılınç: Borçlar bizim bahanemiz olmayacak

Paylaş
Başkan Kılınç: Borçlar bizim bahanemiz olmayacak

Başkan Kılınç: Borçlar bizim bahanemiz olmayacak

Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin), (DHA) - MERSİN'in Anamur ilçesinde Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, belediyeyi ekonomik bir krizin eşiğinde devir aldıklarını dile getirerek, borçların proje üretme konusunda bahane olmayacağını söyledi.
Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, bir basın toplantı gerçekleştirdi. Başkan Kılınç, konuşmasının başında çalışma stratejileri hakkında açıklamalarda bulunarak, belediyenin önceki dönemden hem İller Bankası'na hem de özel bankalara ciddi ölçüde borçlandırıldığını ancak bu borçların kendilerinin hizmet üretmelerinde bir bahane olmayacağını belirtti. Bu konuda hükümetten gerekli desteği alacaklarına inandıklarını bu nedenle de borçlarla ilgili de teftiş isteyeceğini ifade eden Kılınç, "Seçim döneminde ve sonra bilgi kirliliğinden dolayı bazı konularda kamuoyunu bilgilendirme durumu hasıl olmuştur. Sizlerle seçim döneminde uzunca bir süre birlikte olduk. Hemşerilerimizle görüşmelerimize şahit oldunuz. Vaatlerimize şahit oldunuz. Bu noktada belediyemizin ekonomik krizde olması bizim bahanemiz olmayacak. Kaynaklarımızı sonuna kadar zorlayacağız. Verimli kullanacak ve verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmek için sonsuz gayret içerisinde olacağız. Bu konularda hükümetimizden de gerekli desteği alacağımızdan zerre kuşkumuz yoktur. Belediyemizin sorumluluk alanında olsun olmasın sonuna kadar Anamur’un tüm sorunlarıyla yakından ilgileneceğim. Anamur’un devletimizden alması gerektiği ve hak ettiğine inandığım her türlü hizmeti almak için mücadele edeceğim. Benim görevim, planlı, projeli ve akılcı bir anlayışla çağdaş bir Anamur oluşturmak için çalışmaktır" dedi.
Belediyenin mali durumu ile ilgili de bilgiler veren Başkanı Kılınç; "Üç kalemde iller bankasından önceki belediye döneminde, aldığı borç, 7 milyon 426 bin TL’dir. Yine dört kalemde özel bir bankadan alınan kredi borcumuz, 10 milyon 65 bin TL’dir. Esnafa olan cari borcumuz, 7 milyon 664 bin TL’dir. SGK, vergi sendika borcumuz, 576 bin TL’dir. Parası temin edilmediği halde müteahhitlere ödememiz gereken borç miktarı, Organik Pazar yeri, asvalt, parke, Atatepe, Çarıklar, Ören stadyumu için 8 milyon 383 bin TL’dir. Bütün bunlarla birlikte toplam borcumuz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı