Merkez Başkan Kocaispir: Asıl engel önyargılardır

Başkan Kocaispir: Asıl engel önyargılardır

Paylaş
Başkan Kocaispir: Asıl engel önyargılardır

Başkan Kocaispir: Asıl engel önyargılardır

ADANA,(DHA)- ADANA'da Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile düzenledikleri programda engelli bireyler ve aileleri ile buluştu.
Yüreğir Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlediği programla kutladı. Kültür Evleri bağlama ve ses eğitimi öğretmeni Gülizar Ulu’nun öğrencileri Ceren Kayhan ve Elif Kavurgacı ile seslendirdiği türkü dinletisi ile devam etti. Burhan Öztoprak’ın Bubble Show performansıyla gönüllerince eğlenen engelli bireylere Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir de eşlik etti. Oldukça renkli görüntülerin oluştuğu programda bir konuşma yapan Başkan Kocaispir, “Günümüzde artık engellilik görmemek, duymamak, yürüyememek ya da başka bir fonksiyon kaybı değildir. Birçok yerde duyduğumuz gibi, 'asıl engel yüreklerde' de değildir. Hem ülkemizde, hem de dünyada artık engelin çevreden kaynaklı sorunlar olduğu kabul görmüştür. Yani engelli bireylerimiz bir yerden bir yere rampa ve asansör olmadığı için gidemiyorsa, sokakta kaldırımlar erişilebilir olmadığı için hareket edemiyorsa, toplu taşıma araçları uygun olmadığı için kullanamıyorsa, engelli araçları için ayrılmış otoparklara başka araçlar park ediyorsa, işe girmek istediğinizde reddediliyorsa, engellilerimiz sürekli “sen bunu yapamazsın” cümlelerine maruz kalıyorsa, asıl engel burada demektir"dedi.
Öte yandan Başkan Kocaispir program öncesi Yüreğir Kültür Merkezi fuayesinde Fatih Sultan Mehmet Kültür Evi Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak Engelli Koordinasyon Merkezi öğrencilerince el emeği göz nuru hazırlanan ürünlerin karma sergisinin açılışını da yaptı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı