Yüreğir Başkan Kocaispir: Eğitime büyük önem veriyoruz

Başkan Kocaispir: Eğitime büyük önem veriyoruz

Paylaş
Başkan Kocaispir: Eğitime büyük önem veriyoruz

Başkan Kocaispir: Eğitime büyük önem veriyoruz

ADANA,(DHA)- YÜREĞİR Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren 11 Kültür Evi'nde ücretsiz kurslar, büyük ilgi görüyor. Eğitim, hobi ve meslek olmak üzere 100 yakın branşta kurs verdiklerini belirten Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, bu kurslardan 7’den 70’e binlerce Yüreğirlinin faydalandığını söyledi.
Yüreğir Belediyesi Kültür Evlerindeki 6-7-8 ve 12'nci sınıflara yönelik eğitime destek kursları, dil , Kur'anı Kerim, meslek ve müzik, spor, dans, aşçılık, bilgisayar, çocuk gelişim kursları ile kreşler yoğun ilgi görüyor. Yüreğir Belediyesi’nin asli görevi olmamasına rağmen çocukların rahat ortamlarda eğitim öğretimlerine devam etmeleri için ilçedeki bütün okullara destek olduklarını da belirten Başkan Kocaispir, "Eğitime Dokun projemizle bütün okullarımızın bakım onarım ve temizliğini gerçekleştirdik. Bütün Kültür Evlerimizi çocuklarımızın eğitimine açtık. Bin 500 öğrencimize eğitim seti dağıttık. Eğitime büyük önem veriyoruz” dedi.
6 bin 226 öğrenci ve kursiyerin kayıtlı olarak kurslara devam ettiğini belirten Başkan Kocaispir, Kültür Evleri'nin adeta birer eğitim yuvası olduğunu söyledi. Kültür Evleri'ndeki ders takviye kurslarından, yetişkinlere yönelik hobi ve meslek kurslarından bütün Yüreğirli vatandaşların ücretsiz faydalandığını dile getiren Başkan Kocaispir, “Kültür evlerimizdeki 100’e yakın eğitim, hobi ve meslek kurslarımız ne mutlu ki yoğun ilgi görüyor. Her yıl bu kurslarımızdan 7’den 70’e binlerce insanımız faydalanıyor. Gençlerimizin ve çocuklarımızın gelişimine katkıda bulunmak bizi mutlu ediyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı