Tokat Başkan Köten'den çiftçiye indirimli yem müjdesi

Başkan Köten'den çiftçiye indirimli yem müjdesi

Paylaş
Başkan Köten'den çiftçiye indirimli yem müjdesi

Başkan Köten'den çiftçiye indirimli yem müjdesi

Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA) -TOKAT Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İlhan Köten, başlattıkları proje ile çiftçilerin uygun fiyata yem alacağını söyledi.
Tokat Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İlhan Köten, artan yem fiyatlarına karşı birlik olarak proje başlattıklarını duyurdu. Başlatılan proje ile fabrikadan toptan olarak satın alınan yemler sıfır kar ile çiftçiyle buluşturulacak.
Pandemi dönemi nedeniyle artan yem fiyatlarından dolayı üreticilere destek olmak amacıyla proje başlattıklarını ifade eden Başkan Köten, "Bizim birlik olarak aylık 15 kamyon gibi bir yem satışımız var. Biz birliği üye olan üyelerimize yemi satıyoruz. Üyelerimiz ise süt paralarını aldıkları zaman ödemesini yapıyorlardı. Artık bu yemleri biz peşin alacağız kendi imkanlarımızla . Peşin aldığımız zaman sıfır karla üreticimize yem vereceğiz. Bunda da torba başına 10 lira gibi bir indirim oluyor. Aylık 200 torba tüketen bir işletme ayda 2 bin lira destek sağlamış olacağız. İmkanlarımız doğrultusunda bunu yapa bildiğimiz kadar yapacağız. 2020 yılında 70 lira olan süt yeminin fiyatları torbası 150 lirayı buldu. Süt fiyatları 1 yılda yüzde 25 gibi bir zam gördü. 2.30 olan sütün fiyatı 2.80'ne çıktı. Geçtiğimiz ay 10 kuruş bir zam yaptılar. Bu bize yeterli değil. Şu anda bizim girdi maliyetlerimiz arttı. Bizim yem sanayicilerine müdahale etme şansımız yok. Bakanlığımızın buna müdahale etmesi lazım. Buradan bizim bir önerimiz var. Ulusal Süt konseyi gibi bir yem konseyinin kurulması lazım. Böylece bir orta yol bulacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı