Merkez Başkan Mehmet Ay: Müjdeler hayata geçiyor

Başkan Mehmet Ay: Müjdeler hayata geçiyor

Paylaş
Başkan Mehmet Ay: Müjdeler hayata geçiyor

Başkan Mehmet Ay: Müjdeler hayata geçiyor

ADANA,(DHA)- AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, geçtiğimiz aralık ayında Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ü ziyaretinde görüştüğü yeni adliye binası, Bölge İdare Mahkemesi, Adli Tıp Kurumu ile ilgili projelerin hayata geçtiğini açıkladı. Başkan Ay, "Müjdeler hayata geçiyor'' dedi.
İşi yüklenen firmadan kaynaklı yarım kalan Adana Adliyesi binasının işleri için ihale sürecinin tamamlandığını belirten Başkan Ay, "Yeni firma 180 gün içerisinde adliye binasını tamamlayıp teslim edecek. Yeni Adliye Binası, yeni adli yılda hizmete girecek" dedi.
Başkan Ay, yapmış oldukları girişimler sayesinde Adana Bölge İdare Mahkemesi'nin Adana'da kurulmasına karar verildiğini açıkladı. Başkan Ay, "Konuyla ilgili, Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesi, daha önce Konya’ya bağlanan Adana Bölge İdare Mahkemesi’nin Adana'da faaliyete geçmesi için çalışma başlattı. En yakın zamanda çalışmalar tamamlanarak, hizmete gerecek" diye konuştu.
ADLİ TIP KURUMU YENİ YERİNE KAVUŞUYOR
Başkan Ay, şehrin ortasında olmasının yanı sıra çok dar alanda hizmet veren Adana Adli Tıp Kurumu'nun yeni yerine taşınmasıyla ilgili de adımların atıldığı müjdesini verdi. Başkan Ay, "Yer konusunda etüt çalışması tamamlandı. Ve yakın zamanda ihaleye çıkacak. Adana'nın yanı sıra civar illere de hizmet veren Adana Adli Tıp Kurumu'da en yakın zamanda yeni yerine kavuşacak. Böylece hem vatandaşlarımız rahatlayacak, hem de kurum daha güzel ortamda hizmet verecek" şeklinde konuştu.
Başkan Ay çalışmaların hayata geçmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek şöyle konuştu: "Hemşehrilerimize ve yargı camiamıza hayırlı olsun. Başta Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül'e, Genel Başkan Yardımcımız ve Parti Sözcümüz Ömer Çelik'e, Genel Başkan Yardımcımız ve Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanımız Jülide Sarıeroğlu'na, milletvekillerimize ve emeği geçenlere, hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı