Rize Başkan Metin, görevdeki 6 ayını değerlendirdi

Başkan Metin, görevdeki 6 ayını değerlendirdi

Paylaş
Başkan Metin, görevdeki 6 ayını değerlendirdi

Başkan Metin, görevdeki 6 ayını değerlendirdi

Arzu ERBAŞ-Mehmet Can PEÇE/RİZE(DHA)-RİZE Belediye Başkanı Rahmi Metin, göreve geldiği 6 aylık süreyi değerlendirerek, çalışmalardaki son durum hakkında bilgi verdi. Kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin konuşan Metin, "Kentsel dönüşümde 1’inci etap dediğimiz alan belediye bloklarımızın bulunduğu alandır. 23 dönümlük bu alanda yapılacak olan çalışmada, şu an mevcutta yatay şekilde olan bloklar yeni projede denize dikey 4 tane blok olacak. Yayalaştırılmış yeşil oturma alanları da mevcut proje içerisinde yer alacak. Bu süre içerisinde tabi ki zahmet çekilecek. Orada bulunan insanlarımızı başka bir alana naklederek el birliğiyle bu işin üstesinden geleceğiz" dedi.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, düzenlediği basın toplantısında, göreve geldiği 6 aylık süreyi değerlendirdi, çalışmalardaki son durum hakkında bilgi paylaştı. Kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili gelinen son noktayı değerlendiren Metin, sokakta aslı astarı olmayan kulaktan dolma bilgiler dolaştığını söyledi. Başkan Metin, "Kentsel dönüşümde 1’inci etap dediğimiz alan belediye bloklarımızın bulunduğu alandır. 23 dönümlük bu alanda yapılacak olan çalışmada, şu an mevcutta yatay şekilde olan bloklar yeni projede denize dikey 4 tane blok olacak. Yayalaştırılmış yeşil oturma alanları da mevcut proje içerisinde yer alacak. Dükkanların eşleştirilmesi yapılarak maliyeti ortaya çıkarılıyor. Bu süre içerisinde tabi ki zahmet çekilecek. Orada bulunan insanlarımızı başka bir alana naklederek el birliğiyle bu işin üstesinden geleceğiz. Kısım kısım yapacak olduğumuz çalışmayı koordineli bir şekilde yapacağız. Her kesimle el ele vererek bu işin mutlak yapılması lazım, yoksa ileride neyle karşılaşacağımız belli değil” dedi.

250 DÖNÜM ALANA ACİL KAMULAŞTIRMA

Bölgede 250 dönümlük alan için acil kamulaştırma kararı çıkartıldığını aktaran Metin “Reverv alanı olacak Yağlıtaş bölgemizde 250 dönümlük alan için acil kamulaştırma kararı çıkartıldı. Şu aşamada kamulaştırma bedelleri olarak mahkeme kararını verdi. Bu rakamlar doğrultusunda yarıya yakınının direk paraları yatırılarak kamulaştırılmış olacak. Şahıslar isterlerse bu paraları alacaklar veya ben yerinde daire sahibi olmak istiyorum diyebilecekler. Biz de TOKİ ile birlikte Rize’de yaşayan vatandaşlarımızın lehine bu işi nasıl çevirebiliriz mücadelesindeyiz. Kat yüksekliği ve rakam konusuyla ilgili karşılıklı görüşmelerimiz devam ediyor” diye konuştu.

ÇEVRE TEMİZLİĞİNE DİKKAT

Açıklamasında çevre temizliği konusunda da belediye olarak kararlı adımlar atmanın gayreti içerisinde olduklarını kaydeden Metin” Belediyenin bu gayretli çalışmalarına karşılık olarak vatandaşların da destek vermelerini ve kirletmemelerini, hemen yanı başında çöp kutusu varken sigara izmariti ve benzeri çöpleri yerlere atmamalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

'DERE ISLAH ÇALIŞMALARI HIZLANDI'

Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileri ile Rize’de dere ıslah çalışmaları konusunda bir araya geldiklerini anlatan Metin “Sahada incelemelerde bulunduk. Çalışmaların hızlanması için yürütücü firmaya baskıda bulunduk. Derelerimizin üzerini açsak bile gideceği yatak dar olduktan sonra bir işe yaramaz. Bu yüzden dere yataklarımızda genişletme çalışmalarını yapıyoruz. Bu çalışma yarın bizim içerisini makinelerle rahat temizleyebilmemiz içinde önem arz etmektedir. Paşakuyu, Dalyan ve Değirmendere de önemli çalışmalar içerisindeyiz. Gözle çok fazla görülmeyen alandan 100 kamyon hafriyat çıkarttık. Bu gibi şeyler sabır ve zaman gerektiren işler. Geçmişte yapılan hatalı işlerin bugün telafisi içerisindeyiz” ifadelerinde bulundu.

Haberin Devamı