Muğla Başkan Osman Gürün: 'Muğla, ödediği verginin karşılığını alamıyor'

Başkan Osman Gürün: 'Muğla, ödediği verginin karşılığını alamıyor'

Paylaş
Başkan Osman Gürün: 'Muğla, ödediği verginin karşılığını alamıyor'

Başkan Osman Gürün: 'Muğla, ödediği verginin karşılığını alamıyor'

MUĞLA Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Halka Hesap Verme Toplantısı'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Gürün, "2 yılda 6 milyar 855 milyon lira vergi ödedik. Hükümetin yatırımı ise 469 milyon lira. Muğla, ödediği verginin karşılığını alamıyor" dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, düzenlediği basın toplantısında 2019-2021 yılları arasında il genelindeki yatırım faaliyetlerini değerlendirdi. Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi'ndeki toplantıya CHP Muğla Milletvekilleri Suat Özcan, Süleyman Girgin ve Burak Erbay, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ve daire başkanları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, "Muğla Büyükşehir’imiz ilk 5 yılda altyapı çalışmalarına başladı ve şu an çalışmalar devam ediyor. Altyapılar bitiyor. Hizmetler bittikçe memnuniyeti görmekteyiz. Genel merkezimiz bizi sürekli takip ediyor. Son olarak bizden anket istediler. Soruları genel merkez sordu. Ankette Menteşe'de vatandaşın belediye hizmetlerinden çok memnun olduğunu gördük. Halkımızın yüzde 99'u Menteşe'de yaşamaktan memnun. Ankette bugün seçim olsa aynı adaylarla seçime gidilse kime oy verirsiniz sorusunda oyumuz artıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin anketinde ise Osman Gürün'ün bugün seçime girmesi durumunda yüzde 14 fazla oy alacağı gözüküyor. 31 Mart'ta kafası karışık durumda olan Muğla seçmeninin tercihi CHP'li belediye başkanları" dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, 2014-2021 toplam yatırımın 2 milyar 410 milyon lira olduğunu belirterek, "Ödenen borç 680 milyon lira. Kalan borç 570 milyon lira. 1 milyar 250 milyon borçla devraldık ve ödemeye devam ediyoruz. Bunlar ilçelerde yapılan hizmetlerden kalan borçlar. 2019-2021 toplam yatırım 985 milyon lira. Bu arada ödenen ise 260 milyon lira. İl genelinde devam eden altyapı yatırımları 900 milyon lira" diye konuştu.

'ÇALIŞMALARDAN DOLAYI ŞİKAYET EDENLERDEN ANLAYIŞ BEKLİYORUZ'

Başkan Gürün, Muğla'nın ödediği verginin karşılığını alamadığını belirterek, "Muğla'nın 2019'da ödediği vergi 3 milyardan fazla. 2020'de 3 milyar 600 milyon liradan fazla. İki yılda toplam ödenen vergi 6 milyar 855 milyon lirayken, merkezi hükümetin yatırımı 469 milyon lira. Bodrum bu dönem en fazla yatırımı yapacağımız alan. Altı bizi, üstü halkı yakıyor. Bodrum'a 650 milyon liralık bir kaynakla yakışır bir altyapı yapıyoruz. Çalışmalardan dolayı şikayet edenlerden anlayış bekliyoruz" dedi.

KENT MEYDANI VE BÖLGE MÜZESİ İNŞAATLARI

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün, "Menteşe ilçesindeki 16 milyon liralık bölge müzesi inşaatında müteahhit ile anlaşmayı feshetmek zorunda kaldık. Mimarımız Cengiz Bektaş ise hayatını kaybetti. Yeniden ihaleye çıkaracağız ve tamamlayacağız. Menteşe Kent Meydanı'nda da müteahhit ile yine sorun yaşandı. Bunlar pandemi nedeniyle onların yaşadığı sorunlardı. Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi'nde de 6 ay beklenildi ama tamamlandı. Fakat iki tesisimiz de maalesef sözleşme feshedildi. Kent merkezinin tekrar ihalesi yapıldı. 41 milyon maliyeti olacak. Tesisin yeri Menteşe Belediyesi'ne ait. Kendi aramızda anlaşacağız. Gidere göre paylaşımımızı yapacağız" diye konuştu.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberin Devamı