Niğde Başkan Özdemir: Niğde’nin hayali gerçekleşiyor

Başkan Özdemir: Niğde’nin hayali gerçekleşiyor

Paylaş
Başkan Özdemir: Niğde’nin hayali gerçekleşiyor

Başkan Özdemir: Niğde’nin hayali gerçekleşiyor

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Niğde Kalesi ve çevresinin korunarak yenilenmesi kararını, sevinçle karşıladıklarını bildirdi.
Niğde Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile yapılacak olan proje kapsamında gerçekleştirilecek çalışmalarla değil Türkiye’de dünyada ses getirecek bir dönüşüm projesine imza atacaklarını söyleyen Belediye Başkanı Emrah Özdemir, kente yakışacak en iyi hizmeti üretmenin gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Başkan Özdemir, yıllardır konuşulan ancak bir türlü gerçekleşmeyen Niğde Kalesi ve çevresini kapsayan alanın yenileme alanı olarak kararın ilan edilmesi 5366 sayılı 'Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun'un 2'nci maddesi gereğince yenileme alanı olarak belirlendiğini kaydetti.

'TURİZME KAZANDIRILACAK'
Çığır açacak bir projeye imza atacaklarını anlatan Başkan Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şehrimizin dönüşümü ve yenilenmesinde hayati önem taşıyan turizmde yeni bir çığır açacak olan bu proje için başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, kentimiz için elini taşın altına koymaktan geri durmayan herkese teşekkür ediyorum. Niğde Kalesi'ni ülke ve dünya turizmine kazandırarak şehrimize ciddi bir katkı sağlayacak olmanın heyecanını yaşıyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı