Merkez Başkan Salman resmi ziyaretlerini sürdürüyor

Başkan Salman resmi ziyaretlerini sürdürüyor

Paylaş
Başkan Salman resmi ziyaretlerini sürdürüyor

Başkan Salman resmi ziyaretlerini sürdürüyor

Cem mete OKUR/YALOVA,(DHA)-YALOVA Belediye Başkanı Vefa Salman ve Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, resmi programlar dahilinde Yalova’nın kardeş şehirlerini ziyaret etmeye devam ediyor.

Yunanistan’ın Gümülcine şehrine yapılan ziyaretin ardından Başkan Salman ve Başkan Yardımcısı Güleç, Makedonya’ya giderek Yalova ile kardeş şehir olan Ohrid’i ziyaret etti. Burada Belediye Başkanı Konstantin Georgieski ile bir takım temaslarda bulunan Başkan Salman, ardından Ohrid Belediyesi St. Clement Şehir Günü etkinliklerine katıldı. Etkinlik için Ohrid’de olan Hırvatistan Vinkovci Belediye Başkanı Ivan Bosančić, Sırbistan Leskovac Belediye Başkanı Goran Cvetanović, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ile de bir araya gelen Başkan Salman, başkanlarla kentler üzerine sohbet etti.

ATATÜRK'ÜN OKULU'NU ZİYARET ETTİ

Makedonya ziyareti sırasında Manastır (Bitola)’ı da gezme imkanı bulan Başkan Salman, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri eğitim aldığı Manastır Askeri İdadisi’ni ziyaret etti. “Duygulanmamak elde değil” diyen Başkan Salman, “Burası Atatürk’ü anmak ve anlamak için ender yerlerden bir tanesi. Müzenin içerisindeki ‘Atatürk Anı Odası’ alıp sizi götürüyor. Anı defterine içimden geçenleri bir çırpıda yazdım. Okumadım, okuyamadım. İyi ki fotoğrafını çekmeyi unutmamışım. Atatürk’ün kentinden (Yalova’dan) doğduğu kente (Selanik’e) okuduğu kente (Manastır’a) bir kez daha selam olsun. Gezdikçe, gördükçe ne kadar şanslı olduğumuzu bir kez daha anlıyoruz. Geleceğe mesaj ve derslerin en fazla verildiği, en fazla emeğini verdiği, bilgi, tecrübe, vizyon ve misyonunu bu dünyadaki cennet Yalova için ortaya koyduğu kentiz. İyi ki Yalova’ya gelmişsin, iyi ki hemşerinizim demişsin Atam... Bazı şeyler buradan çok daha net anlaşılıyor” diyerek duygularını ifade etti.

Başkan Salman, Kosova’nın İpek ve Sırbistan’ın Novi Pazar şehirlerine gerçekleştireceği resmi ziyaretler sonrasında Yalova’ya dönecek.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı