Bayraklı Başkan Sandal, depremzedelerle buluştu

Başkan Sandal, depremzedelerle buluştu

Paylaş
Başkan Sandal, depremzedelerle buluştu

Başkan Sandal, depremzedelerle buluştu

BAYRAKLI Belediye Başkanı Serdar Sandal, Mansuroğlu Mahallesi'nde depremden etkilenen apartman yöneticileriyle bir araya geldi. 30 Ekim'den bu yana gerek temel ihtiyaçların karşılanmasında gerekse çadırlara, geçici konutlara yerleştirilme sürecinde vatandaşları bir an yalnız bırakmadıklarını söyleyen Sandal, "Deprem sürecini nasıl dayanışmayla atlattıysak, yeni yapılara kavuşma aşamasını da el birliğiyle çözeceğiz. Bizim tercihimiz her zaman sizsiniz. Sürecin hiçbir boyutunda siyasi bir polemiğe girmedik. Çünkü bizim siyasi tartışmamız vatandaşın mağduriyeti demektir. Depremi siyasete alet etmeyeceğim. Tek önceliğimiz vatandaşlarımızın dertlerini, sorunlarını, sıkıntılarını çözmek" diye konuştu.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, deprem sonrası izlenecek yol haritasıyla ilgili fikir alışverişinde bulunmak ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirme yapmak üzere depremden etkilenen apartman yöneticileriyle buluşuyor. Bu kapsamda Bayraklı Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen ilk toplantıya Başkan Sandal'ın yanı Mansuroğlu Mahallesi Muhtarı Yasemen Yavuzcezzar, meclis üyeleri ve evleri yıkılan veya hasar alan apartman yöneticileri katıldı. Toplantılar bugün Manavkuyu, yarın Soğukkuyu, Adalet ve Osmangazi Mahallelerindeki apartman yöneticileriyle devam edecek.

Deprem sonrasındaki sürecin ve yapılması gerekenlerin konuşulduğu toplantıda Başkan Sandal, "Tek tercihimiz sizsiniz. Süreçte yapılması gereken işlemler ne kadar hızlanması gerekiyorsa, ne yapılması gerekiyorsa tüm teknik ekibimizle birlikte o kadar hızlandıracağız. Bütün derdimiz vatandaşın sorununu çözmek" dedi. Bayraklı Belediyesi tüm çabasıyla vatandaşın her zaman yanında olmaya devam edecek diyerek sözlerine başlayan Sandal, "Depremden en çok etkilenen bölgede yüksek gelirli ailelerimiz değil daha çok emekli vatandaşlarımız yaşıyor. Finansal durumları iyi vatandaşların olduğu bir bölge kanaati doğru bir yaklaşım değil. Burada son süreci de el birliğiyle çözmemiz gerekiyor. Başka seçeneğimiz yok. Enkaz ve çadır sürecinde gelen tüm desteklerle nasıl el ele verdiysek, şimdi finalde de bu işi aynı mantıkla; dayanışmayla bitirmek zorundayız" dedi.

Öte yandan deprem konusunda Bayraklı Belediyesi meclis toplantısı haziran ayı ilk oturumunda da değerlendirmelerde bulunan Başkan Sandal, depremin siyaset üstü bir mesele olduğunu vurgulayarak, "Tüm arkadaşlarımızın bu sürece destek olmasını bekliyoruz. Bir an önce ilçe dışında olan komşularımızı ilçemizde görmek istiyoruz. Biz, yardımcı olmamız gereken her noktada tüm ekibimizle birlikte her zaman yurttaşlarımızın yanındayız ve üzerimize düşeni yapacağız" dedi.

İZMİR, DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı