Merkez Başkan Sarı kıydı, Vali Varol şahit oldu

Başkan Sarı kıydı, Vali Varol şahit oldu

Paylaş
Başkan Sarı kıydı, Vali Varol şahit oldu

Başkan Sarı kıydı, Vali Varol şahit oldu

Sinan HARMANCI/AMASYA,(DHA)- AMASYA Belediye Başkanı Mehmet Sarı, çiftin nikahını kıydı, Vali Dr. Osman Varol ise gençlerin şahidi oldu.

Merkezde bir düğün salonunda Merve-Tuncay çifti evliliğe ilk adımı attıkları gün Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı tarafından nikahları kıyılırken, Amasya Valisi Dr. Osman Varol ise şahit oldu. Nikah töreni öncesi konuşan Belediye Başkanı Sarı, “Evlilikte keramet vardır, kıymetini bilenler için bir yaratılmışa, insanoğluna emredilmiş önemli 3 konu vardır. Bunlardan bir tanesi iman, ahirette sorulacaktır. İkincisi ise hayırlı bir iş, hayırlı bir eş eğer işte veya eşte bir rahatsızlık varsa o evde düzen olmaz. Aslı olan ise gençlerin birbirlerini sevmeleri, anne ve babaların ise onları üzmemeleridir” dedi.

Konuşmasının ardından başkan Sarı genç çiftin nikahını kıydı. Evlilik cüzdanını ise çiftin şahitliğini yapan Amasya Valisi Dr. Osman Varol verdi. Vali Varol burada yaptığı konuşmada "Ben sizlere bir ömür boyu mutluluklar diliyorum. Sizler bizim sahip olduğumuz inancı, bizim sahip olduğumuz töreyi bir aile birliği içerisinde yaşatacaksınız. Ve inşallah meydana getirdiğiniz hayırlı evlatları da bu töreyi, bu inancı aktararak bu milletin ayakta kalmasına vesile olacaksınız” diye konuştu.

Daha sonra Amasya Valisi Dr. Osman Varol Geline, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı ise damada birer altın taktılar.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı