Merkez Başkan Seçer, MGC’ye ziyaret

Başkan Seçer, MGC’ye ziyaret

Paylaş
Başkan Seçer, MGC’ye ziyaret

Başkan Seçer, MGC’ye ziyaret

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, olağanüstü genel kurul sonrası Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) başkanlığına seçilen Kaya Tepe ve yönetimine 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.
MGC Başkanı Kaya Tepe ile bir araya gelen Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer, genel kurulda seçimin demokratik bir yarış şeklinde gerçekleştiğini söyledi. Seçer, "Genel kurulunuza katılmıştım. Orada benim de edindiğim intiba güzel bir demokratik yarış olduğu yönündeydi. Birbirinden değerli arkadaşlarımız orada cemiyet başkanlığı için yarıştılar. Bu iş belli bir para karşılığı, ücret karşılığı yapılan bir iş değil. Bir gönül işidir. Bir meslek grubuna hizmet etmek için 4 arkadaşımız ‘Ben bunun en iyisini ya da diğerlerine göre daha iyisini yaparım’ diye yola çıktılar ama ipi göğüsleyen Kaya kardeşimiz oldu. Hayırlı, uğurlu olsun. Başarılar diliyorum ki, başarılı olman gerekiyor. Bunun da birkaç nedeni var. Çünkü bu göreve ve misyona talip olmak belli bir sorumluluk almak, bu sorumluluğu yerine getirmek demektir. Ama bunu yerine getirecek insanın da bu bilgi birikimine, liyakata, ferasete sahip olması lazım. Kaya kardeşimiz de bunu görüyoruz” dedi.
Basın ile aile gibi olduklarını belirten Seçer, "Biz basınla iç içeyiz, bir aile gibiyiz. Aslında siyasetçi, yönetenler, basın ya da iktidar bir çekişme içerisinde gibi görünse de aynı havayı teneffüs ediyoruz. Biz olmazsak haber olmaz, siz olmazsanız bizim yaptığımız işin kıymeti harbiyesi olmaz. Vatandaşın bunları duyması lazım. Bunları değerlendirmesi lazım. Bir basın mensubu, basın emekçisi gözüyle bir olayı değerlendirmek çok farklı bir şey. Vatandaş bir olay karşısında idarenin almış olduğu bir karara tepki gösterebilir. Kendi bilgisi, görgüsü çerçevesinde bunu yapar ama bir basın mensubu çok etraflı düşünebilir. Çünkü işidir o. Onun gibi onlarca olayla karşılaşmıştır. O yurttaşın görmediği noktaları da görür ve değerlendirmelerini ona göre yapar" ifadelerini kullandı.
MGC Başkanı Tepe, 1975 yılında kurulmuş olan derneğin 44 yıllık bir mazisi olduğunu ifade ederek, "353 üyemiz var. Bunun 120 tanesi sarı basın kartı sahibi. 60 kadın, 70 civarında sürekli basın kartı sahibi üyelerimiz. 9 Kasım 2019 itibariyle olağanüstü genel kurulda bir seçim gerçekleştirdik. 4 tane aday yarıştık. Güzel bir seçimdi. 353 üyemizin 314’üne yakını katılım sağladı. Yüzde 90'lara varan bir orandı bu. Adaylarımız hakikaten çok iyi çalışmışlar. Bu anlamda arkadaşlarımız bu görevi bize tebliğ ettiler. Biz de geçmiş dönem başkanlarımızdan almış olduğumuz bayrağı elimizden geldiği kadar yukarıya taşımaya çalışacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı