Gölbaşı Başkan Şimşek: Ata tohumundan ürettiğimiz fideleri dağıtacağız

Başkan Şimşek: Ata tohumundan ürettiğimiz fideleri dağıtacağız

Paylaş
Başkan Şimşek: Ata tohumundan ürettiğimiz fideleri dağıtacağız

Başkan Şimşek: Ata tohumundan ürettiğimiz fideleri dağıtacağız

Mehmet DEMİR/ANKARA, (DHA)- GÖLBAŞI Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, "Park ve Bahçeler Müdürlüğü seramızda ata tohumundan ürettiğimiz domates, biber, patlıcan ve salatalık fidelerini 20 Mayıs tarihinde vatandaşlarımıza dağıtacağız" dedi.
Başkan Şimşek, yaptığı açıklamada, unutulmaya yüz tutmuş olan yerli tohum geleneğini yeniden canlandırmak amacıyla fideleri vatandaşlarla buluşturacaklarını söyledi. Yerli ata tohumlarını mart ayında toprakla buluşturduklarını anımsatan Şimşek, "Allah nasip ederse vatandaşlarımızla buluşturacağız. Amacımız verdiğimiz fidelerden alınan tohumların gelecek nesillerimize aktarılmasını sağlamak. Park ve Bahçeler Müdürlüğü seramızda üretilen ata tohumundan ürettiğimiz domates, biber, patlıcan ve salatalık fidelerini 20 Mayıs tarihinde vatandaşlarımıza dağıtacağız. 100 bin biber, 100 bin domates, 100 bin patlıcan, 100 bin salatalık fidesini vatandaşlarımız saat 10.00 itibariyle Gölbaşı Belediyesi İncek Ek Hizmet Binası Bahçesi ve Gölbaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Bahçesinden fidelerini temin edebilecekler" dedi.
'ATA TOHUMUMUZA SAHİP ÇIKALIM'
Başkan Şimşek, fidelerin toplam 12 adet paket halinde vatandaşlara verileceğini belirterek, "Kuraklığın kapımıza dayandığı bu günlerde hem bizim hem de çocuklarımızın eli toprakla buluşsun. Ben çiftçilerimizden şunu rica ediyorum. Lütfen ata tohumumuza sahip çıkalım. Sizlere dağıtacağımız tohumlarımız yerli ve ata tohumu. Yeniden üretip fide, tohum alabilirsiniz. Gelecek nesillerimiz için ata tohum çok önemli. Dönelim kaybettiğimiz değerlere ve o güzel günlere. Tarım ve hayvancılık ekonomimize geleceğimize yön verecek. Atılan küçük adımlar ile ülkemiz yeşillenecek" ifadesini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı