Merkez Başkan Tarhan’dan engelliler için erişilebilir bir kent sözü

Başkan Tarhan’dan engelliler için erişilebilir bir kent sözü

Paylaş
Başkan Tarhan’dan engelliler için erişilebilir bir kent sözü

Başkan Tarhan’dan engelliler için erişilebilir bir kent sözü

MERSİN, (DHA) – MERSİN’de, engellilerin sosyal yaşamda daha fazla yer alması amacıyla çok sayıda projeyi hayata geçiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, 'Engelliler İçin Erişilebilir Kent Protokolü'nü imzaladı.
Merkezi Viranşehir’de bulunan Doğu Akdeniz Engelli Dernekleri Federasyonu’nu, mahalle muhtarları ile birlikte ziyaret eden Mezitli Belediye Başkanı ve Adayı Neşet Tarhan, engelliler için yaptığı çalışmalardan bahsetti.
Mezitli de 13 bin engellinin yaşadığına dikkat çeken Başkan Tarhan, "Engelli vatandaşlarımıza yüzde 10’luk bile bir destek sağlıyorsak ne mutlu bize. Engellilere özel yaptığımız çalışmaların yanında hayata geçirdiğimiz tüm projelerde engellileri özellikle gözetiyoruz. Mezitli’de hayata geçirdiğimiz Down Kafe, Türkiye çapında oldukça bilinen bir yer oldu ve bu projemiz belediyemize ödül kazandırdı. Özellikle belirtmek istiyorum ki engelliler için proje üretmek onların yaşamlarını ne zorluklarla geçirdiklerinin empatisini yaparak mümkün olabiliyor. Göreve ilk geldiğimde görme engellilerin yaşadıkları zorlukları anlamak amacıyla kurulan çadırda ne denli zorlandığımızı görmek bizi projelerimizi hazırlarken daha hassas davranmaya sevk etti. Engelli olmak ve özellikle de engelli ailesi olmanın zorluğunu çok iyi anlıyorum" dedi.
Önümüzdeki dönemde de engelliler için çok sayıda projeyi hayata geçireceklerini ifade eden Başkan Tarhan, öncelikli olarak Mezitli’de engellilerin rahata şekilde denize girebilmesi için gerekli düzenlemeleri yapacaklarını söyledi.
Başkan Tarhan, daha sonra engelliler ve ailelerinin de yer aldığı mini törenle 'Engelliler İçin Erişilebilir Kent Protokolü'ne imza attı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı