Erdemli Başkan Tollu: Gençlerimizin her alanda yetişmesi için gayret sarf ediyoruz

Başkan Tollu: Gençlerimizin her alanda yetişmesi için gayret sarf ediyoruz

Paylaş
Başkan Tollu: Gençlerimizin her alanda yetişmesi için gayret sarf ediyoruz

Başkan Tollu: Gençlerimizin her alanda yetişmesi için gayret sarf ediyoruz

Mehmet DOĞANER,(ERDEMLİ),(Mersin),(DHA)- MERSİN’in Erdemli ilçesinde belediye tarafından 5 yıl önce kurulan tekvando kulübündeki 44 genç kızın performansları, görenleri hayran bırakıyor. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Başkan Tollu, “Ülkemizin aydınlık geleceğini emanet edeceğimiz gençlerimizin, her alanda yetişmesi için gayret sarf ediyoruz" dedi.
Genç kızlar arasında savunma sporuna ilgilerin artmasından yola çıkan Erdemli Belediyesi, 5 yıl önce tekvando kulübü kurdu. 44 gencin bulunduğu kulüpte genç kızlar, performanslarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Geleceğin teminatı kızların savunma sporları alanına gösterdiği ilgiye dikkat çeken Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, gençlerin göstermiş olduğu gayretin, geleceğe ışık tuttuğuna dikkat çekti. Başkan Tollu, “Ülkemizin aydınlık geleceğini emanet edeceğimiz gençlerimizin, her alanda yetişmesi için gayret sarf ediyoruz. Kızlarımızın her alanda yetişmesi ülkemiz adına çok önemli. Kızlarımızın özellikle sportif faaliyette başarı göstermesi, özellikle ülkemizin geleceğinin garantide olduğunun en güzel örneğini taşımaktadır” dedi.
‘BEN ONLARA VURURSAM KIZ GİBİ VURMAYI GÖRÜRLER’
Kontrollü normalleşme sürecinde sportif faaliyetlere devam eden Nuran Saydan, “Bölgeler arası şampiyonluklarım var. Mersin’de şampiyonluklarım var ve Türkiye şampiyonalarına katıldım. Önümüzde ki hafta şampiyonada Belediye Spor Kulübünü temsil edeceğim. Tekvandoya ilk başta merakla başladım. Ama sonra yapınca sevdim ve devam etmeye karar verdim. Şampiyonluklara götürdü. Çünkü benim önce kendime güvenim yoktu, maçlara çıkarken korkuyordum. Yeneceğim maçı bile kaybediyordum. Ben buna alıştım” diye konuştu.
Erdemli Belediye Spor Kulübü Tekvando Antrenörü Bahri Mumcu ise kız sporcuların değişim sürecine dikkat çekerek, “İlk geldiklerinde kendilerine güvenleri baya bir az oluyor. Ama bu sporu sevdikten sonra, yaptıktan sonra baya bir şekilde kendine güveni artıyor” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı