Kemer Başkan Topaloğlu'ndan çocuklara 'Nutuk' hediyesi

Başkan Topaloğlu'ndan çocuklara 'Nutuk' hediyesi

Paylaş
Başkan Topaloğlu'ndan çocuklara 'Nutuk' hediyesi

Başkan Topaloğlu'ndan çocuklara 'Nutuk' hediyesi

KEMER, (DHA)- KEMER Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ilçedeki eğitim alan öğrencilere Atatürk'ün Nutuk kitabını hediye ediyor.
Kemer Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kaleme alınan Nutuk kitabını Kemer'deki ilk ve orta okul öğrencilerine ücretsiz dağıtıyor. Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının mücadelesini özetleyen konuşmasının 'Nutuk' kitabı olarak yayımlandığını söyledi.
Nutuk kitabının resmi tarih kaynağı olma niteliği taşıdığını ifade eden Başkan Topaloğlu, "Dağılmış bir imparatorluktan, tükenmiş bir milletten yeni bir devlet kurarak aziz milletine Cumhuriyet'i armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü minnet ve saygıyla anıyorum. Çocuklarımıza Atatürk'ün kendi kaleme aldığı Nutuk kitabını dağıtıyoruz. Amacımız 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı günü, bağımsızlığı ve gelecek güzel günleri çocuklara armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'ün bu eserini çocukların sıkılmadan okuyabilmesi ve anlayabilmesini sağlamak. Geleceğimizin teminatı çocuklar, Mustafa Kemal'in yaşadıklarını, çektiği sıkıntıları, her şeye rağmen hiç bırakmadığı mücadelesini ve hepsinden önemlisi bağımsızlığın nasıl ve hangi şartla altında kazanıldığını daha iyi fark edecekler" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı