Antalya Başkan Uysal 14 Mart Tıp Bayramı şenliğine katıldı

Başkan Uysal 14 Mart Tıp Bayramı şenliğine katıldı

Paylaş
Başkan Uysal 14 Mart Tıp Bayramı şenliğine katıldı

Başkan Uysal 14 Mart Tıp Bayramı şenliğine katıldı

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Tabip Odası'nın 14 Mart Tıp Bayramı'nın 100'üncü yılı dolayısıyla Erdal İnönü Kent Parkı'nda düzenlediği şenliğe katıldı.

Muratpaşa Belediyesi'nin Falez kıyı bandında bulunan 25 dönümlük Erdal İnönü Kent Parkı, 14 Mart Tıp Bayramı şenliğine ev sahipliği yaptı. Başkan Uysal'ın, yeni dönemde Antalya'daki ören yerlerinin sanal turlarının yapılabileceği bir dijital müze projelendirdiği 25 dönüm alana yayılan Kent Parkta gerçekleşen şenlikte parkın büyük havuzunun ortasında bulunan platforma Hipokrat Adası adı verildi.

Başkan Uysal, burada yaptığı konuşmada, Türk hekimlerinin çok iyi yetişmiş, dünyayla rekabet edebilecek nitelikte olduğunu söyledi. Ancak hekimlerin bu nitelikleriyle doğru orantılı özlük haklarına sahip olmadığını belirten Başkan Uysal, şöyle konuştu:

“Hekimlerle ilgili eğitim düzeyleri, sahip oldukları yaşam standartlarıyla bağlantılı rövanşist bir tavrın söz onuşu olduğunu düşünüyorum. Sanki hekimler birtakım şeylere sembolü olarak görülüp özlük hakları geriletiliyor. Bu noktada şunu vurgulamak istiyorum, nitelikli, eğitimli insanlarımızın yurt dışına gitmeyi düşündüğü bir Türkiye, bizim muasır uygarlığı aşma ideali içinde hayat ettiğimiz Türkiye olmayacak. Bu açıdan mücadelemizi yoğunlaştırmamız, kararlı olmamız ve asla ülkemizde mücadeleyi bırakmamız gerekiyor."

Bu bakış açısıyla Muratpaşa'da yerel yönetimlerde başka bir yaklaşımı hayata geçirmeye çalıştıklarına dikkat çeken Başkan Uysal, “Biz Muratpaşa'da Türkiye için idealimiz olan, hayalimiz olan örneği sergiliyoruz. Nasıl bir Türkiye hayal ettiğimizin ifadesini ortaya koyuyoruz ve bunları yapmaya devam edeceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı