Gündem Başkan ve hayvan bakımevi çalışanlarına yargı yolu açıldı

Başkan ve hayvan bakımevi çalışanlarına yargı yolu açıldı

Paylaş
Başkan ve hayvan bakımevi çalışanlarına yargı yolu açıldı

Manisa Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Erbirliler, açlıktan ölmüş hayvan iskeletlerinin bulunduğu Saruhanlı Belediye Hayvan Bakımevi çalışanları ve AK Partili Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı hakkında soruşturma izni verildiğini belirtti

Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte büyükşehir ile ilçe belediyeleri arasında yetki karmaşasına neden olan hayvan bakım evlerindeki görüntüler yargıya taşındı. Manisa Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Erbirliler, Manisa Barosu Çevre Şehircilik ve Hayvan Hakları Komisyonu ile biraraya gelerek yargıya taşınan davalar hakkında açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Manisa Barosu’nda düzenlenen toplantıya CHP Grup Başkanı Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ve Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan da destek verdi. Manisa Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Erbirliler, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri arasındaki anlaşmazlıktan dolayı birçok hayvanın açlıktan ve hastalıktan öldüğünü dile getirdi.

Saruhanlı Hayvan Bakımevi’ndeki hayvan iskeletlerinin bulunduğu fotoğrafları gösterip, Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı ve bakımevinin sorumluların yargı önünde hesap vereceğini sbelirten Erbirliler şöyle konuştu: "Saruhanlı Belediyesi Bakımevi sorumluları ve başkanı hakkında savcılık başvurumuzda Saruhanlı Kaymakamlığı ve İçişleri Bakanlığı Mahalli idareler Genel Müdürlüğü işlem yapılmasına gerek olmadığını belirtmiş ve soruşturma izni vermemiştir.

Haberin Devamı

Bölge İdare Mahkemesi’ne yaptığımız itiraz kabul edilmiş ve veteriner hekim dahil olmak üzere bakımevi çalışanları için yargı yolu açılmıştır. Belediye Başkanı ve diğer belediye çalışanları hakkında İçişleri Bakanlığı Mahalli idareler Genel Müdürlüğü’ne yaptığımız itirazımız da Danıştay 1. Dairesi’nin kararı ile kabul edilmiştir. Yani Belediye Başkanı ve bakımevi çalışanları yargılanabilecekler. Bu karar Türkiye’nin diğer illerine de örnek olacak.

Her yerde aynı sorun yaşanıyor." Manisa Valiliği bünyesinde kurulan İl Hayvan Haklarını Koruma Kurulu’na belediyelerin katılmadığını dile getiren Erbirliler, tüm belediyeleri hayvanları sahip çıkmaya davet etti. Manisa Barosu Çevre Şehircilik ve Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Hasan Namak da hayvanlara sahip çıkmayan görevlerini yerine getirmeyenlere karşı Manisa Barosu’nun mücadele edeceğini belirtip, bu kişilerin yargı önünde hesap vereceklerini ifade etti.

"DEŞİFRE EDECEĞİM"

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de hayvanlara sahip çıkmayan tüm belediyeleri deşifre edeceğini belirtip, "Valilik İl Hayvan Koruma Kurulu toplantılarına katılacağım. Oraya gelmeyen tüm belediye başkanlarını deşifre edeceğim.Hayvanlara eziyet çektiren, onları ölüme terkeden herkesin karşısındayım. Karşılarında beni bulacaklar" dedi.

Haberin Devamı