Ankara Başkan Yavaş: Eskisi gibi kolay kazanç yok

Başkan Yavaş: Eskisi gibi kolay kazanç yok

Paylaş
Başkan Yavaş: Eskisi gibi kolay kazanç yok

Başkan Yavaş: Eskisi gibi kolay kazanç yok

ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Eskisi gibi kolay kazanç yok. Başkasının yetimin hakkı üzerinden kazanılan kazanç artık belediyemizde yok. Sadece ben değil, bütün meclis üyelerimiz de bunun önüne geçmek için çalışıyor" dedi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkent Üniversitesi'nde düzenlenen 'Belediyecilik ve Suçun Önlenmesi' konulu söyleşiye katıldı. Üniversite öğrencilerinin sorularını yanıtlayan Başkan Yavaş, yoğun ilgiden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.
'BU BİR İMAR SUÇUDUR'
Başkan Yavaş, iftira kampanyaları ve müfterilerin açıklamalarına ilişkin, "Son dönemin konusu, usulsüz imar artışlarıdır. Burada bir adaletsizlik yok mu? Trafik, çarpık kentleşme ve şehir selleri gibi durumlar bu nedenle ortaya çıkıyor. Mecliste haksız kazançları oy birliğiyle geçirmiyoruz. Bu bir imar suçudur. Kente işlenen suçlar, kentin geleceğini öldürüyor ve siz çocuklarınıza iyi bir gelecek veremiyorsunuz. Elbette görevimizi yaparken birilerinin nasırlarına basacağız. Eskisi gibi kolay kazanç yok. Başkasının yetimin hakkı üzerinden kazanılan kazanç artık belediyemizde yok. Sadece ben değil, bütün meclis üyelerimiz de bunun önüne geçmek için çalışıyor" dedi.
'27 ARALIK'I HEP BERABER KUTLAYALIM'
Ayrıca, 27 Aralık Atatürk'ün Ankara'ya Gelişi’nin 100'üncü Yılı'na özenle hazırlandıklarını kaydeden Başkan Yavaş, "Ankara, Atatürk’ün Sivas'tan çıkıp, 25 bin olan Ankara nüfusuna rağmen 35 bin kişi tarafından karşılandığı yer. Biz, 100 yıl sonra tekrar Kızılay'da buluşup, onun gelişini canlandıracağız. Bugünün diğer bayramlardan farkı var. 27 Aralık Ankara'da yaşayanların bayramı. Bu yüzden, 27 Aralık'ta, hava durumu ne olursa olsun, hep beraber kutlayalım. Borcumuzu ödeyemeyiz ama vefamızı gösterelim" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı