Ankara Başkan Yavaş: Hedefimiz ölümcül kazaları azaltmak

Başkan Yavaş: Hedefimiz ölümcül kazaları azaltmak

Paylaş
Başkan Yavaş: Hedefimiz ölümcül kazaları azaltmak

Başkan Yavaş: Hedefimiz ölümcül kazaları azaltmak

ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Hedefimiz kentimizde yaşayan vatandaşlarımızın fiziksel aktivitelerini artırarak daha sağlıklı bir gelecek inşa etmek. Hedefimiz ölümcül kazaları azaltmak, zaman ve maliyet tasarrufu sağlamak. Bunu başaracağımıza yürekten inanıyorum" dedi.
Başkan Mansur Yavaş, Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında 6 farklı güzergâhtaki 53,7 kilometrelik 'Bisiklet Yolu Projesi'ni açıkladı. Ankara'da yönetim anlayışı değişikliği ile birlikte ulaşımda öncü olacak bir adımı hep birlikte atmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Başkan Yavaş, "Başkent'in, ulusal ve uluslararası alanda kentsel hizmetleriyle, yaşam kalitesiyle, çevreye ve insana duyarlılığıyla üst sıralardaki konumu tescillenmiş bir dünya kenti olmasını istiyoruz. Bu noktada ulaşım hizmetleri ve politikası özel bir önem arz ediyor. Çünkü ulaşım, kentsel hizmetler arasında insan yaşamına en çok dokunan hizmet alanını oluşturuyor" dedi.
'BAŞARACAĞIMIZA YÜREKTEN İNANIYORUM'
Projenin teknik ayrıntılarının yanı sıra önemli yönünün bisikletin sosyal entegresini sağlamak olduğunu kaydeden Başkan Yavaş, "Bu kapsamda yakın kreşlerde, okullarda, üniversitelerde bisikletli ulaşım bilincinin oluşturulabilmesi için çalışmalar gerçekleştireceğiz. Hedefimiz, kentimizin temiz havasına katkı sağlamak. Hedefimiz kentimizde yaşayan vatandaşlarımızın fiziksel aktivitelerini artırarak daha sağlıklı bir gelecek inşa etmek. Hedefimiz ölümcül kazaları azaltmak, zaman ve maliyet tasarrufu sağlamak. Bunu başaracağımıza yürekten inanıyorum" diye konuştu.
'GÜZERGÂHLARIMIZI METRO İSTASYONLARINA BAĞLADIK'
Bisiklet Yolu Projesi’nin Ankara’nın tüm kesimlerine hitap edecek şekilde 6 gruba ayırarak planladıklarını belirten Başkan Yavaş, şunları söyledi:
"Bu güzergâhlarda 8 üniversite, 2 sanayi bölgesi, 20’nin üzerinde kamu kuruluşu, 30’un üzerinde okul, spor kompleksleri, hastaneler ve birçok park mevcuttur. Güzergâha yürüme mesafesi olarak öngördüğümüz 500 metre uzaklıkta toplam 65 bin araç var. Bu bizim için çok önemli, bu araçların artık şehir içine girmemesini sağlamamız gerekiyor. Bu projeyle bunu sağlamak istiyoruz. Güzergahlarımızı metro istasyonlarına bağladık. Metro istasyonu bağlantısı olmayan bir güzergâhımız mevcut değil. İlerleyen zamanda ikinci etabı da planladığımızda tüm bu bisiklet yollarını birleştirmeyi hedefliyoruz."
'ÖĞRENCİLERİMİZE NEFES ALDIRACAK GÜZERGÂH'
İlk başlayacakları güzergâhın Milli Kütüphane-Ankara ve Gazi Üniversiteleri arasında yer aldığını ifade eden Başkan Mansur Yavaş, "Bu bölüm içerisinde Büyükşehir Belediyemizi, AKM Metro İstasyonuna bağlayan ve Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'ne bağlayan hatlar var. Milli Kütüphane'den 7'nci Cadde girişine oradan Anıtkabir’e ve Beşevler Metro istasyonuna oradan da Ankara ve Gazi Üniversiteleri kampüslerini kapsayan bu hat öğrencileri hem metro istasyonlarına hem kütüphaneye hem de 7'nci Caddeye taşıyacak. Büyükşehir Belediyemizden Atatürk Kültür Merkezi (AKM) metro istasyonuna giden hat ise, daha sonra Çevre Bakanlığı’nın yapmayı planladığı hat ile birleşecek olup, planlamalar bu bağlamda düşünülmüştür. Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'ni Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne bağlayan hattımız ise, Abdi İpekçi Parkı ve Kurtuluş Parkı'ndan geçiyor. Öğrencilerimize nefes aldıracak bir güzergâh olduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı