Erbaa Başkan Yıldırım pazarda vatandaşa bez çanta dağıttı

Başkan Yıldırım pazarda vatandaşa bez çanta dağıttı

Paylaş
Başkan Yıldırım pazarda vatandaşa bez çanta dağıttı

Başkan Yıldırım pazarda vatandaşa bez çanta dağıttı

TOKAT,(DHA) -TOKAT’ın Erbaa ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım plastik poşet kullanımını azaltmak için pazarda esnaf ve vatandaşlara bez çanta dağıttı.
Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım vatandaşların alışveriş yaparken kullanabileceği bez çantaları pazarda esnaf ve vatandaşlara dağıttı. Belediye tarafından hazırlatılan bez çantaların ilçedeki tüm pazarlarda vatandaşlara ve esnaflara dağıtılarak plastik poşet kullanımın azaltılmasının hedeflendiği belirtildi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 'Sıfır Atık' projesi kapsamında başlattığı çalışmanın sadece şehre, ülkeye değil tüm dünyaya önemli bir fayda sağlayacağını belirten Başkan Yıldırım, ''Plastik poşetler denizde 400 karada ise 800 yılda yok oluyor. Vatandaşlarımızın alışveriş yaparken plastik poşet yerine bez çantalar kullanmasını teşvik etmek için hazırladığımız çantaları vatandaşlarımıza, esnafımıza hediye ediyoruz. Kullanılan poşetlerin yüzde 99’u geri dönüştürülemediği için doğaya büyük zarar veriyor. Bunu engellemek için tüm vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz. Vatandaşlarımıza bu bez çantaları dağıtmaya devam edeceğiz'' dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı