Dünya Başkanın kızları birbirine girdi

Başkanın kızları birbirine girdi

Paylaş
Başkanın kızları birbirine girdi

Özbekistan'ın zirvesindeki iki kız kardeşin kavgası büyüyor. Devlet Başkanı İslam Kerimov'un sağ kolu olan en büyük kızı Gülnara, kardeşi Lola'yı, büyücülere başvurup babasının iktidarını baltalamakla suçladı

Pop yıldızı, moda tasarımcısı, diplomat ve iş kadını kimlikleriyle Özbekistan’ın en tanınan yüzü olan Gülnara Kerimova (40), Instagram hesabına, “Ailenin bir bölümü hizmet verirken, büyücülerle dost olan diğer bölümü zarar veriyor” diye yazdı. Gülnara, beş yaş küçük kızkardeşi Lola’yı zimmetine para geçirmek ve dini eserlere zarar vermekle de suçladı.

Haberin Devamı

Gösterişli yaşamıyla bilinen ablasının aksine fazla göz önünde olmamayı tercih eden Lola Kerimova-Tillayeva’nın geçen ay BBC Özbekçe’ye verdiği röportaj, kardeşler arasında yıllardır süren kavgayı ortaya çıkarmıştı.

İKİSİ DE CENEVRE'DE

Özbekistan’ın UNESCO Daimi Temsilcisi olan, eşi ve üç çocuğuyla Cenevre’de yaşayan Lola, üç yıl aynı kentte ülkesinin BM Daimi Temsilcisi olarak görev yapan ablasıyla 12 yıldır konuşmadığını, aile toplantılarında bile yan yana gelmediklerini söylemişti. Lola, ablasının, babasının halefi olma ihtimalinin de düşük olduğunu savunmuştu.

20 yıldan uzun süredir iktidarda olan ve ülkeyi demir yumrukla yönetmekle eleştirilen babasıyla yılda sadece üç defa görüştüklerini söyleyen Kerimov’un küçük kızı Lola, çocuk işçiliği ve radikal dinciliğin güçlenmesi gibi konulardaki açıklamalarıyla da babasının iktidarına mesafeli olduğunu ortaya koymuştu.

Haberin Devamı