Siyaset Başkanvekili Sağlam: Öyle bir söz ağzımdan çıkmadı
Paylaş
Başkanvekili Sağlam: Öyle bir söz ağzımdan çıkmadı

TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, görevinden ayrılmak için bir neden görmediğini ifade etti

TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, Meclis Genel Kurulunda dün kullandığı sözlere ilişkin, " Her insanın bir kargaşa anında, ağzından bazı sözler çıkabilir. Kesinlikle, öyle bir sözün, yazıldığı gibi ağzımdan çıkmadığı meydanda" diye açıklık getirdi. Sağlam, görevinden ayrılmak için bir neden görmediğini ifade etti.

Haberin Devamı

Sağlam, dün Genel Kurulda sarf ettiği sözlere ilişkin TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yanındaki Katip Üyeye, "Hadi sende" gibi söz söylediğini, bu kısmının yanlış anlaşıldığını belirten Sağlam, farkında olmadan ağzından çıktıysa, böyle bir anlaşılma olmuşsa, bunun kendisine ve Meclise yakışmayacağını söyledi. Sağlam, herhangi bir arkadaşına veya gruba karşı böyle bir şeyinin olamayacağını, hak etmediklerini kaydetti.

İstifa çağrılarının anımsatılması üzerine Sağlam, herkesin, herkesi istifaya çağırabileceğini, kendi takdirleri olduğunu vurguladı. Sağlam, "Herhangi bir şekilde görevimden ayrılmak için bir sebep görmüyorum. Her insanın bir kargaşa anında ağzından bazı sözler çıkabilir. 4 dönemdir Meclis’teyim, bunları çok gördük, yaşadık. Ama bu, bu işin basit olduğu anlamına gelmiyor. Ben o stres içerisinde, herhangi bir şekilde yanlış anlaşılmaya neden olacak hareketim varsa, bundan özür diliyorum dedim. Başka da yapacağım bir şey yok" diye konuştu.

Haberin Devamı

Sağlam, Meclis TV’den getirilen banttan böyle bir sözü duyamadıklarını vurgulayarak, "(Hadi oradan) dedi, ben de ona karşı ’Hadi sende’ gibi bir laf söylemiş olabilirim ama hopörlere doğru değil, sağımdaki arkadaşa söylediğim için hadi’den sonraki açıkça belli olmuyor" dedi.

-"Ağzımdan çıkmadığı meydanda"-

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin "Bugün Sağlam, Meclis’i yönetmesin" sözlerinin sorulmasına Sağlam, "Meclis, İnce’nin tavsiyesiyle yönetilmez. Meclisin yönetilmesinin usulleri var" karşılığını verdi.

Sağlam, 4 Meclis Başkanvekilinin, nöbetleşe Meclisi yönettiğini anımsatarak, kürsüye dün Başkanvekili Sadık Yakut’un çıkacağını, Yakut’un, hem Cumhurbaşkanlığı hem Meclis Başkanlığına vekalet ettiği için yönetemeyeceğini söylediği için birleşimi kendisinin yönettiğini anlattı. Sağlam, bugün nöbetin Yakut’ta olduğunu belirtti.

Sağlam, bir gazetecinin, "Sanki bir kan davasına dönüşmüş gibi..." sözleri üzerine şunları kaydetti:
"Bence çok yanlış. Öyle bir şey olursa, talihsiz bir şey. Bu tartışmalar her zaman oluyor. Tartışmalar sırasında, geçmişte stresten düşüp ölen arkadaşımız bile oldu. Bunu, bu kadar kan davası haline getirme kanaatinde değilim. Eğer dönüp Meclise bunu söyleseydim zaten en ön sırada bulunan arkadaşlarımız bunu duyarlardı. Sonra ’böyle telefonlar geldi’ denildi, içeri girdik, birlikte dinledik. Kesinlikle, öyle bir sözün, yazıldığı gibi ağzımdan çıkmadığı meydanda. Benim daha fazla yapacağım bir şey yok. ’Hadi sende’ deyince ben de ’hadi sende’ demiş olabilirim. Hadi’si anlaşılıyor, gerisi anlaşılmıyor. Tutanaklara da baktıracağız ama önce sesi dinleyelim dedik, bu seste ’hadi’si anlaşılıyor, gerisi anlaşılmıyor, stenograf nasıl duydu onu da bilmiyorum. Çünkü yanındaki arkadaşlarla beraber dinledik, duyulmuyor. Resmi kayıtlara girdiyse bu çok yanlış bir şey olmuş dedim, özür diledim."

Haberin Devamı

Muhalefetin, "Atatürk’ün oturduğu koltukta böyle laflar kullananlar oturamaz" yönünde eleştirilerinin bulunduğunu ifade eden gazeteciyi Sağlam, "Aynı muhalefetin, aynı kürsüden neler söylediğini benim kadar biliyorsunuz. O kürsüde konuşan arkadaşımız onu söylerken, o kürsüden de konuşmuştur Atatürk. Meclisin kürsülerinin hepsi aynı derecede mukaddestir. Yapılmaması, olmaması gereken bir olaydır" diye yanıtladı.

Haberin Devamı

MECLİS'TE KÜFÜR GERGİNLİĞİ (VİDEO)