Antalya Başkanvekilliği için aday gösterilmeyen Hacıarifoğlu, imar komisyonunda

Başkanvekilliği için aday gösterilmeyen Hacıarifoğlu, imar komisyonunda

Paylaş
Başkanvekilliği için aday gösterilmeyen Hacıarifoğlu, imar komisyonunda

Başkanvekilliği için aday gösterilmeyen Hacıarifoğlu, imar komisyonunda

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in koronavirüs tedavisi sırasında başkanvekilliği görevini yürüten, Genel Sekreter Cansel Tuncer ile yaşadığı 'yetki krizi'yle gündeme gelen Mehmet Hacıarifoğlu, dün gerçekleştirilen mecliste başkanvekilliğine aday gösterilmedi. Başkanvekilliğine AK Partili Abdurrahman Yılmaz getirilirken, Hacıarifoğlu ise İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nda yer aldı.
Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek'in koronavirüs tedavisi sırasında, başkanvekilliği görevini yürüten Mehmet Hacıarifoğlu ile Genel Sekreter Cansel Tuncer arasında 'yetki krizi' yaşandı. Bunun üzerine Başkan Böcek adına elektronik imzalı yazıda, başkanvekilliği görevinin Hacıarifoğlu'ndan alınıp 10 gün süreyle meclis üyesi Oktay Başaran'ın, ardından Başkan Böcek dönünceye kadar meclis üyesi Büşra Özdemir'in bu görevi yürüteceği kaydedildi. Başkan Böcek'in hastanedeki tedavisi nedeniyle raporlu sayılmasından kaynaklı başkanvekilliği görev değişimi kararı yürürlüğe girmedi.
BAŞKANVEKİLLİĞİNE ADAY GÖSTERİLMEDİ
Koronavirüs tedavisinin ardından 251 gün sonra meclise gelen Başkan Böcek, dün yapılan Nisan ayı Meclis Toplantısı'na katılarak meclis başkanlığını yürüttü. Mecliste gizli oylama usulüyle meclis başkan vekilleri, meclis divan katip üyeleri, encümen ve komisyon üyeleri için seçim yapıldı. Başkanvekilliği seçiminde, Mehmet Hacıarifoğlu aday olarak gösterilmedi. CHP Deniz Filiz'i, AK Parti ve MHP Grubu ise Abdurrahman Yılmaz'ı aday gösterdi. 101 oyun 48'ini alan AK Parti'li Abdurrahman Yılmaz başkanvekilliğine seçildi. Mehmet Hacıarifoğlu ise İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nda yer aldı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı