Türkiye (Son Dakika) Başkasının arsasını satarken yakalandı

Başkasının arsasını satarken yakalandı

Paylaş
Başkasının arsasını satarken yakalandı

Konya'da adı, soyadı ve baba adı aynı olan kişiye ait arsayı satmaya çalışan kişi, tapu görevlilerinin ihbarı üzerine polis ekiplerince gözaltına alındı.

Selçuklu Tapu Müdürlüğü’ne müracaat eden H.Y. (45), merkez Selçuklu İlçesi Hocacihan Mahallesi’nde 50 bin lira değerindeki arsayı birisine satmak istediğini söyledi.

Haberin Devamı

Müracaat evraklarını ve tapu kayıtlarını inceleyen görevliler, arsanın müracaat eden H.Y’ye değil, adı, soyadı ve baba adı aynı olan, fakat anne isimleri farklı olan başka birine ait olduğunu belirledi.

Şüpheliye ait imzanın, asıl arsa sahibinin imzasıyla da uyuşmadığını fark eden görevliler, durumu Selçuklu Tapu Müdürü’ne Metin Çelik’e iletti. Çelik’in ihbarıyla olay yerine gelen polis ekipleri, satış esnasında şüpheli H.Y’yi gözaltına aldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’nde ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edilen zanlı H.Y, adli kontrol kararı verildikten sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Selçuklu Tapu Müdürü Metin Çelik, kendilerine satış için başvuran kişilerden son 6 ay içinde çekilmiş fotoğrafı özellikle istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Bu sayede isim benzerliği olsa bile başkalarına ait taşınmazların satışının önüne geçtiklerini belirten Çelik "Personelimiz bütün satışlarda en küçük ayrıntıları bile detaylarıyla inceliyor. Amacımız mağduriyetlerin önüne geçmek. Ayrıca alıcıların da satıcıyı iyi tanımasında fayda var" dedi.